mboost-dp1

Hi3G - 3 Danmark

3 har selv kaldt LTE for 4G

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

I går var telefonselskabet 3 fremme og påpege, som andre også har gjort, at LTE-teknologien ikke er det samme som 4G, hvilket Telia markedsfører teknologien som.

Hos 3 har man selv vundet en licens til at at lave et netværk baseret på LTE, og indtil i går blev det også kaldt for 4G.

På 3’s hjemmeside har de, siden de fik deres LTE-licens tilbage i maj, skrevet, at det drejer sig om fremtidens mobile internet, LTE, også kaldet 4G. Siden var desuden prydet med en stor grafik af teksten “4G”.

Hos Computerworld har man haft fat i 3’s kommunikationschef Knud Løkke Rasmussen, der forklarer, at de var i gang med at ændre det til 4G, da det blev opdaget. Han nævner desuden, at siden han startede i firmaet den 1. august, har teknologien været omtalt som LTE og ikke 4G.

Den tilrettede side har nu fjernet grafikken og beskriver teknologien som LTE – de fleste steder, idet et “4G” stadig har sneget sig ind i teksten.

Læs også: 3: LTE er ikke 4G

ViaSat

Viasat klar med udsendelser i 3D

- Via Viasat - , redigeret af Net_Srak

3D-fjernsyn er stadig den store satsning hos Samsung, og muligheden for at sælge flere af disse i Danmark stiger nu.

Den nordiske tv-udbyder Viasat Broadcasting har indledt et samarbejde med den sydkoreanske fladskærmsproducent om at starte en tjeneste, som kun vil sende udsendelser i 3D.

Tjenesten kommer til at hedde Viasat 3D og vil sende en blanding af film og sport i 3D, hvor der for sidstnævnte blandt andet vil blive tale om live fodbold.

Der vil ikke blive tale om en decideret kanal, som sender 3D-udsendelser hele tiden, men i stedet vil det være en on-demand-tjeneste, hvor kunderne via deres OnDemand-boks kan bestille det, de gerne vil se.

Med tjenesten vil Viasat blive de første betalings-tv-operatør i Skandinavien, som lancerer 3D-tv. Ud over tjenesten kræver det naturligvis et fjernsyn, som understøtter 3D, og her promoverer Viasat Samsungs tv som en del af samarbejdsaftalen.

Hos Samsung Danmark er man glade for det nye tiltag og nævner, at salget af 3D-tv allerede er en stor succes i Danmark.

LG Electronics

LG annoncerer dual-kerne-Androidtelefon

- Via engadget - , redigeret af Avenger- , indsendt af Aputech

De har været undervejs et stykke tid, og nu er den første smartphone, som er udstyret med en dual-kerne-processor, lanceret.

Det drejer sig om LG’s nye Optimus 2x, der er udstyret med en Tegra 2 SoC (System on a Chip), som indeholder to ARM-baserede CPU-kerner, der begge arbejder på op til 1 GHz.

Optimus 2x bliver dermed den kraftigste smartphone på markedet p.t., men det forventes, at yderligere mobiltelefonproducenter vil annoncere smartphones baseret på Tegra 2 inden længe.

De mange hestekræfter fra chippen kan blandt andet benyttes til at optage video i 1080p, ligesom telefonen kan vise video i 1080p via det indbyggede mini-hdmi-stik.

Af yderligere specifikationer kan nævnes 8 GB flashram, der kan udvides med 32 GB via microSD-kort. Den har indbygget DLNA (Digital Living Network Alliance), 8 megapixel kamera på bagsiden, 1,3 megapixel kamera på fronten og anvender Android 2.2.

I første omgang vil telefonen udkomme i Sydkorea i næste måned, men når de europæiske og amerikanske hylder umiddelbart derefter.

Stephen Feeney

Tegn på andre universer måske fundet

- Via Technology Review - , redigeret af Avenger- , indsendt af Conar

I sidste måned offentliggjorde den anerkendte fysiker Roger Penrose en bemærkelsesværdig opdagelse, idet han mente at have fundet indikationer på, baseret på målinger af den kosmiske baggrundsstråling, at der har eksisteret universer før det, vi befinder os i nu.

Nu kommer et hold forskere med en ny opdagelse, der er på samme niveau som Penroses, idet de mener at have fundet beviser for, at der eksisterer flere universer samtidig med vores.

Det er forskere fra University College London, ledet af Stephen Feeney, der har gjort opdagelsen. Ligesom Penrose har de fundet en række cirkulære formationer i den kosmiske baggrundsstråling, som de mener, stammer fra sammenstød med de andre universer.

I alt mener forskerne at have fundet fire tegn på et sammenstød, der er sket ud fra den betragtning, at vores univers er som en boble i et større kosmos, hvor det støder sammen med andre “bobler”.

Feeney indrømmer, at de fire cirkler, de har fundet, kan skyldes fejl i målingerne. Han håber på, at nye målinger fra Planck-rumsonden, der kan måle baggrundsstrålingen med større præcision end tidligere, om et par år har leveret nok data til at bekræfte eller afkræfte opdagelsen.

Yderligere informationer om opdagelsen kan læses her (pdf).

Læs også: Spor af tidligere univers måske fundet

Google

Google i gavehumør

- Via Google Code blog - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Corholio

Det sker en gang i mellem, at Google køber et firma for senere at frigive softwaren, som firmaet har lavet som open source. Den politik holder Google fast i og har netop frigivet to programmer, der kan hjælpe Java-programmører.

Der er tale om de to værktøjer WindowBuilder Pro og CodePro Profiler, hvor førstnævnte er et af de førende designprogrammer af brugergrænseflader til Eclipse Java, og sidstnævnte bruges til at finde ydelsesproblemer i java-kode.

Softwaren er udviklet af firmaet Instantiations, som Google opkøbte tilbage i august i år. Begge programmer har været gratis siden september, men nu doneres koden så til open source, hvilket har en værdi på 5 millioner dollars.

Hos Eclipse Foundation er man meget glade for Googles donation:

Mike Milinkovich, direktør for Eclipse Foundation skrev:
This is clearly a significant new project announcement, and very good news for Java developers using Eclipse […] We’re very pleased with Google’s generous support of Eclipse, and the Java developer community around the world.

Læs også: Mere gratis software fra Google

Google

Velgørenhed gennem Chrome

- Via Chrome Blog - , redigeret af kasperfmn , indsendt af Aputech

Google er kendte for at give penge til velgørenhed, og nu øger de den indsats ved at introducere “Chrome for a Cause”-projektet.

Idéen er, at alle, der anvender Chrome, og som installerer en browserudvidelse kaldet “Chrome for a Cause, automatisk donerer til velgørenhed, afhængigt af hvor mange faneblade de åbner.

For hver gang man åbner 10 faneblade, vil Google sørge for, der bliver plantet et træ eller udgivet og doneret en bog. Ved 25 faneblade stiller de en vaccination til rådighed, ved 100 faneblade stiller de en kvadratfod husly til rådighed, og for 200 faneblade forsyner de én person med vand i et helt år.

Velgørenhedsprojektet vil kun køre her i juletiden og strækker sig fra den 15. december til den 19. december. Hver dag opgøres det, hvor mange faneblade man har haft i brug, og man kan selv bestemme, hvordan ens point skal fordeles.

Anvender du allerede Chrome, så kan du finde udvidelsen på denne side.

PBS A/S

NemID ramt af “phishing”-forsøg

- Via NemID - , redigeret af kasperfmn

På NemID’s officielle hjemmeside kan man i dag læse en advarsel om et phishing-forsøg, der er foretaget ved at anvende domænerne nemld.dk og nemld.nu.

De domæner, hvor i’et er byttet ud med et l, indeholdte begge en kopi af den rigtige hjemmeside og tillod brugere at logge på med deres bruger-id og adgangskode. Begge hjemmesider kan ikke længere tilgås.

Skulle man af en eller anden årsag være havnet på en af de to falske sider, så opfordrer NemID til, at man omgående ændrer sin adgangskode. Det påpeges samtidig, at selv med et afluret bruger-ID og adgangskode, så har bagmændende ikke kunnet bruge informationerne til særlig meget.

Årsagen er papkortet med engangskoder, der sikrer, at selv med kendskab til de andre to oplysninger, så kan man ikke gennemføre kritiske handlinger.

Der er dog ingen grund til panik, idet siderne er oprettet af manden bag siden nejtilnemid.dk, der med aktionen har villet demonstrere, hvor dårligt DanID har sikret sig mod phishing ved ikke selv at have købt de to domæner.

bit-tech.net

Første test af AMD Radeon HD 6970

- Via bit-tech - , indsendt af nezz_dk

AMD’s kraftigste grafikkort baseret på en enkelt GPU, Radeon HD 6970, kommer snart i handlen, og hos hjemmesiden Bit-Tech har de fået fat i et eksemplar, som de har testet.

Prismæssigt sigter kortet efter at tage kampen op med Nvidias GeForce GTX 570-kort, hvilket også passer nogenlunde med ydelsen. Dermed er det også afgjort, at Nvidia p.t. sidder på tronen med det hurtigste grafikkort baseret på en enkelt GPU, deres GeForce GTX 580

I de fleste test, som Bit-Tech har gennemført, klarer Nvidias flagskib sig bedst, især når 4xAA bliver aktiveret. Netop AA (Anti-Aliasing) har AMD’s nye topmodel det svært med. I alle de testede spil opleves der et større fald i antallet af billeder per sekund end for Nvidias grafikkort.

Uden AA og i høje opløsninger klarer Radeon HD 6970-kortet sig godt, ofte bedre end Nvidias GTX 570, og i enkelte tilfælde endda bedre end GTX 580.

Den egentlige trumf, det kommende AMD Radeon HD 6990, der er baseret på to af de GPU’er, der anvendes på Radeon HD 6970, forventes først at udkomme i starten af næste år.

Hi3G - 3 Danmark

3: LTE er ikke 4G

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

Det er ikke længe siden, Telia lancerede, hvad de kalder for 4G mobilt bredbånd, med dertilhørende reklamekampagne. Som flere har bemærket, blandet andet her på newz.dk, så har det dog ikke noget med 4G at gøre, idet Telia anvender 3GPP LTE-teknologien.

Det har nu fået telefonselskabet 3 frem i skoene, der til Computerworld udtaler, at der er tale om et PR-stunt fra Telias side, ligesom TDC også får et skud med på vejen.

Knud Løkke Rasmussen, kommunikationschef hos 3 til CW skrev:
TDC og Telia vil gerne kalde det her 4G, fordi de har tabt kampen om 3G. Derfor er der en logik i at starte et nyt våbenkapløb på 4G, så de kan nulstille, at de sov i timen, da 3G-toget kørte. Men LTE er 3G.

TDC vil også gerne markedsføre sin LTE-løsning som 4G, men har dog valgt at spørge Forbrugerombudsmanden til råds om, hvorvidt det er i orden at kalde teknologien for 4G.

Hos 3 undrer man sig dog over at kalde teknologien for noget, den ikke er, og spørger hvad man så skal kalde den ægte 4G-teknologi, når den kommer.

Læs også: 4G eller ikke 4G? og Telia lancerer 3GPP LTE-netværk

openbsd

OpenBSD IPSEC indeholder måske en bagdør

- Via Gmane - , redigeret af Avenger- , indsendt af Hubert

Sikkerhed i OpenBSD er af stor betydning, også når det kommer til netværkssikkerhed med IPSEC. Her er der dog nu sået tvivl om, hvorvidt sikkerheden er helt i top.

Årsagen er en mail fra Gregory Parry til Theo de Raadt, der forklarer, at han i forbindelse med sit arbejde som teknisk chef for NETSEC i 2000 blev vidende om, at en række udviklere blev betalt af FBI til at indbygge en bagdør i systemet.

Parry har sin viden fra FBI, idet han på samme tidspunkt arbejdede som konsulent for forbundspolitiet. Han oplyser, at han siden 2000 har været underlagt en fortrolighedserklæring, men at den nu er udløbet.

Hvorvidt oplysningerne er korrekte, er der rejst tvivl om. Blandt andet har Damien Miller i en mail beskrevet, at han ser det som usandsynligt, at koden indeholder en bagdør. Han kommer dog med en række forslag til, hvor det er mest sandsynligt, at en eventuel bagdør vil være implementeret.