mboost-dp1

Flickr - raindog808

Fildelere ligeglade med juridiske trusler

- Via TorrentFreak - , redigeret af Avenger- , indsendt af Skak2000

Fildeling af ophavsretbeskyttet materiale har længe været en torn i øjet på især musik- og filmindustrien, der flere gange har prøvet at bekæmpe det ved opsigtsvækkende retssager.

I USA har der primært været fokus på de personer, der deler filerne – med tilsvarende store erstatningskrav til enkeltpersoner på op til 150.000 dollars pr. fil.

Med filmen Hurt Locker valgte filmselskabet i stedet at gå efter de, som hentede filmen, hvilket blev til udsendelsen af over 5.000 breve i løbet af maj måned. På den måde var håbet, at det ville afholde folk fra at hente film, når de også stod i skudlinjen.

Hos hjemmesiden TorrentFreak har man kigget nærmere på download-statistikerne for juni måned, og her kan de konstatere, at de mange breve ikke har ændret noget.

Filmen blev hentet over 200.000 gange, hvilket kun var et par procent lavere end måneden før, hvilket kan tilskrives almindelig faldende interesse. Aktionen ser dermed ikke ud til at have haft nogen effekt, enten fordi folk er ligeglade eller ikke har hørt om sagen.

NASA

Forsyningsskib tilkoblet ISS i andet forsøg

- Via TG Daily - , redigeret af Net_Srak

Da den internationale rumstation i weekenden skulle have nye forsyninger af blandt andet vand og ilt, ramte forsyningsfartøjet Progress 38 helt ved siden af.

Progress 38 er opsendt fra Kazakhstan under ledelse af Roscosmos og skulle automatisk gennemføre en tilkobling til ISS, men af uvisse årsager kom rumkapslen flere kilometer ud af kurs.

Efter det fejlslagende forsøg blev Progress 38 beordret til at foretage tre affyringer af sine manøvreringsraketter for at bringe den på rette kurs og klar til det andet forsøg.

Ved det andet forsøg fungerede det automatiske system efter bogen og gennemførte en perfekt tilkobling. Havde systemet ikke virket, kunne mandskabet ombord ISS som en sidste løsning have forsøgt en manuel tilkobling ved at fjernstyre Progress 38-fartøjet direkte.

NASA-JPL-ASU

Marsrover tager et nærmere kig på Endeavour

- Via Ingeniøren - , indsendt af ktg

På Mars er den ene af NASAs to rovere blevet til en stationær observationsplatform, men Opportunity kører stadig og har nu tilbagelagt en tredjedel af sin rejse til krateret Endeavour.

I forbindelse med den planlagte 19 kilometer lange rejse nåede roveren tilbage i maj frem til en forhøjning, der gav den en god udsigt til kraterkanten af Endeavour. NASA benyttede muligheden til at tage en række billeder af kraterkanten – så mange faktisk, at de kunne kombinere dem til superopløselige billeder.

Billederne, der nu er blevet frigivet, er lavet ved at tage flere billeder af det samme område og via computerteknologi kombinere billederne til at gengive en højere opløsning end det enkelte billede.

Ud fra billederne har NASA navngivet en række områder ved krateret, som kan blive interessante at undersøge. Fra Mars Reconnaissance Orbiter har man tidligere konstateret, at der ved Endeavour er eksponeret ler, som bliver en af de ting, Opportunity skal lede efter.

Roveren har været undervejs til krateret i to år nu og mangler stadig at køre 11 kilometer.

MySQL

MySQL-medstifter klager endnu en gang til EU over Oracle-salg

- Via The Register - , redigeret af Pernicious

Den karismatiske medskaber af MySQL, Monty Widenius, prøver nu endnu en gang at forhindre salget af Sun Microsystems, og dermed MySQL, til databasegiganten Oracle.

I starten af året blev salget af Sun ellers godkendt af EU-kommissionen efter 9 måneders undersøgelse, der skulle garantere, at Oracle ikke opnåede monopollignende status på databasemarkedet.

Widenius har indgivet en appelbegæring til EU-domstolen i håb om at få dem til at omstøde deres accept af Sun-salget. Wildenius indgav allerede en protest til EU-kommissionen i december, men kommissionen valgte alligevel at godkende salget.

Widenius er bl.a. utilfreds med, at Oracle ikke tydeligt har tilkendegivet, at de vil fortsætte udviklingen på MySQL, der er et gratis alternativ til Oracles egne kommercielle produkter. I stedet frygter han, at udviklingen på MySQL helt vil blive lukket ned.

Microsoft

Kan du lave en bedre video?

- Via newz.dk - , redigeret af Net_Srak

Der er en lille uge til at at indsendelsesfristen for videokonkurrencen her på siden udløber og muligheden for at vinde en af de seks præmier, der er på højkant, til en samlet værdi på over 60.000 kroner.

Der er en video klar i konkurrencen om at vinde et af to 5-dags Visual Studio 2010 kurser til en værdi af 28.000 kroner (inkl. en iPad), eller være med i opløbet til at vinde en af fire Xbox 360 Slim.

Har du set videoen og tænker, at det kan du gøre bedre, så er det bare at komme i gang, inden tidsfristen udløber søndag aften til midnat.

Har du ikke set hvad konkurrencen går ud på, så kan du læse mere om den her, eller følge linket ved at trykke på overskriften, hvor du også kan se de indsendte videoer.

World Economic Forum

Murdoch går efter brugerbetaling på nettet

- Via BBC News - , redigeret af Emil

Mediemogulen Rupert Murdoch har i længere tid været fortaler for, at onlinemedier som hans egne aviser skal laves til betalingssider, og nu har han gjort alvor af sagen.

De to britiske aviser The Times og Sunday Times er siden i fredags gjort til betalingssider, hvor det koster £1 om dagen, eller £2 for en uge, at få adgang til indholdet.

Tiden vil nu vise, om Murdoch satser rigtigt, eller om det er en så stor fejl, som mange kritikere har givet udtryk for. De mener ikke, folk vil bruge penge på en tjeneste, med mindre indholdet er så unikt, at det ikke kan findes andre steder, hvilket det meste nyhedsindhold kan.

The Times indførte allerede i slutningen af maj, at man skulle være registreret på siden for at læse deres indhold, dog uden at skulle betale. Ifølge trafikmålinger fik det antallet af læsere til at falde til det halve.

VODO

Stor succes for tv-serie på BitTorrent

- Via TorrentFreak - , redigeret af Emil , indsendt af Rasmus064

For lidt over to uger siden blev det første afsnit i tv-serien Pioneer One frigivet, og som noget helt specielt blev den kun frigivet via BitTorrent. Det har vist sig at være en stor succes.

Siden lanceringen er pilot-afsnittet blevet hentet mere end en million gange i SD-kvalitet og over 300.000 gange i HD-kvalitet. Afsnittet er dermed blevet hentet flere gange end afsnit for kendte serier som Family Guy og Doctor Who.

Pilot-afsnittet er det første af i alt syv afsnit, der skal udgøre den første sæson, og bliver finansieret ved hjælp af donationer. Også indsamlingen har været en stor succes.

På blot halvanden uge er det lykkedes produktionsselskabet VODO at indsamle de over 20.000 dollars, der skulle til for at lave de næste tre afsnit. Det første afsnit blev lavet, efter der var indsamlet 7.485 dollars via Kickstarter.

Google

Google kompenserer homoseksuelle ansatte

- Via New York Times - , redigeret af Emil

Google har givet verden endnu en grund til at elske det regnbuefarvede firma. Pr. 1. juli begyndte Google at betale homoseksuelle medarbejdere med en partner mere i løn.

Den ekstra løn gives, fordi de fleste stater i USA ikke tillader homoseksuelle at gifte sig, hvilket kan ramme partnerne til de ansatte rent skattemæssigt. Googles sundhedsforsikring af de ansatte dækker nemlig også en eventuel partner, men ifølge amerikansk skattelov skal der betales skat af et sådant gode, når man ikke er gift.

New York Times skrev:
On average, employees with domestic partners will pay about $1,069 more a year in taxes than a married employee with the same coverage […]

Homoseksuelle ansatte gjorde Google opmærksom på problemstillingen, som Google efterfølgende fulgte op på.

Laszlo Bock, Google VP for People Operations (HR) skrev:
We said, ‘You’re right, that doesn’t seem fair,’ so we looked into it. From that initial suggestion, we said, let’s take a look at all the benefits we offer and see if we are being truly fair across the board.

Google selv har hovedkvarter i staten Californien, der i en kort periode i 2008 tillod homoseksuelle vielser, men ikke længere gør det. 700 ud af Googles i alt 20.600 ansatte er med i gruppen Gayglers der er en intern gruppe af bøsser og lesbiske ansat i Google.

Flickr - Charles Haynes

Google dropper Nexus Two

- Via Telegraph - , redigeret af Emil , indsendt af sissy

Hos den britiske avis The Telegraph har man haft et interview med Googles administrerende direktør Eric Schmidt, hvor han fortæller om privatliv og mobiltelefoni.

For sidstnævnte er Google meget aktiv med både Android samt deres mobiltelefon Nexus One, der øgede standarden for hardwaren til Android-telefoner.

Netop dette faktum, at Google kunne sætte en ny standard med Nexus One, ser Schmidt som en stor succes, og at formålet med telefonen dermed er opnået. Af samme årsag ser han heller ikke nogen grund til at lave en Nexus Two.

Eric Schmidt, administrerende direktør for Google skrev:
The idea a year and a half ago was to do the Nexus One to try to move the phone platform hardware business forward. It clearly did. It was so successful, we didn’t have to do a second one.

Dermed slukker han lyset for mange android-tilhængere, der havde håbet, Google igen ville rykke markedet med en ny telefon.

Syddansk Universitet

Liv for 2,1 mia. år siden

- Via Syddansk Universitet - , redigeret af Net_Srak , indsendt af GOOOD

Den almindelige opfattelse blandt forskere har hidtil været, at flercellede organismer først opstod på Jorden for omkring en halv milliard år siden. En ny opdagelse rykker nu markant ved dette, idet et hold af forskere, med bl.a. deltagelse fra Syddansk Universitet, mener at have fundet fossiler, der er 2,1 milliard år gamle.

Fossilerne er fundet i et stenbrud i Gabon i Afrika og viser flercellede organismer på op til 7 centimeter i længde. Organismerne har ifølge forskerne levet som en slimet masse på bunden af et tidligt hav, hvor der har eksisteret en smule ilt.

Resultaterne af forskningen er blevet udgivet i det seneste nummer af tidsskriftet Nature og anses af nogle som kontroversielle. Både det faktum, at der skulle have eksisteret flercellede organismer og samt at der skulle have været ilt i havene for over 2 milliarder år siden, afviger meget fra de klassiske teorier.

De opdagede organismer nåede af uvisse årsager ikke at udvikle sig yderligere og ses derfor som et første tidligt “forsøg” fra naturen på at skabe liv.