mboost-dp1

Hvornår installerer du store opdateringer af software (f.eks. service packs eller 1.0->1.5)


Gå til bund
Gravatar #1 - TullejR
30. jun. 2006 12:47
"Så snart betaen kan hentes"

man kører vel Gentoo ;)
Gravatar #2 - The-Lone-Gunman
30. jun. 2006 12:49
Normalt først når det er påkrævet eller gennemtestet, men det kommer selvfølgelig også lidt an på hvilket stykke software der er tale om og ikke mindst hvem det er, der har lavet det.

Altså, hvis den version jeg har nu virker fint, så henter jeg normalt ikke en ny, medmindre at den giver mig nye funktionaliteter som jeg har brug for.

Valgte: "Venter så længe som muligt, opgraderer KUN hvis det er påkrævet"
Gravatar #3 - gahner
30. jun. 2006 13:31
Er "Venter så længe som muligt, opgraderer KUN hvis det er påkrævet" og "Never change a running system" sådan set ikke det samme? :)
Gravatar #4 - Disky
30. jun. 2006 13:57
If it works don't fix it.
Gravatar #5 - Jace
30. jun. 2006 13:57
Heldigvis bliver mere og mere software udstyret med en feature som selv tjekker for opdateringer, og de fleste kan også sættes til at installere dem når de kommer, så de mest brugte programmer er altid fuldt opdateret.
Gravatar #6 - Jace
30. jun. 2006 13:59
#2 og #4 - Problemet er bare at selvom det ser ud til at virke fint, og de nye versioner ikke tilbyder nye brugbare funktioner, så bliver der jo tit rettet bunkevis af sikkerhedsfejl, så det kan vel altid betale sig at køre med nyeste version...
Gravatar #7 - Yasw
30. jun. 2006 14:01
Jeg opdaterer bare FreeBSD engang i mellem via cvsup, og får vel dermed også betaer og prereleases. OpenBSD bliver opdateret manuelt hvert halve år når der er nyt release.

#5 - Eller have et samlet system i operativsystemet der sørger for at opdatere alle programmer så snart der er ny version ude, fremfor at de enkelte programmer skal gøre det selv.
Gravatar #8 - Jace
30. jun. 2006 14:21
#7 - Ja, det er den dejlige verden som linux lever i :)
Gravatar #9 - Regus
30. jun. 2006 14:47
Det afhænger i høj grad af hvad det er - hvis det er noget som jeg sikkerhedmæssigt er afhængig af (OS f.eks.) så asap - hvis det derimod er et brugsprogram (text eller billedbehandling f.eks.) så kun når og hvis jeg synes den nye version tilbyder noget der er bedre end min nuværende.
Gravatar #10 - Simm
30. jun. 2006 14:50
Privat opdaterer når de udkommer officielt, man kan jo altid lave rollback. Men ellers så venter jeg til det er gennemtestet.

På firmafronten går der noget længere mellem opdateringerne. Men det skyldes at vi er nødt til at tilpasse os kundernes eksisterende webhoteller (hvis det er helt umuligt, så får de tilbuddet om overflytning). De fleste webhoteller kører DESVÆRRE stadig .NET 1.1, Microsoft SQL Server 2000, PHP 4.xx og MySQL 4.0.xx. Glæder mig til vi får råd til selv at overtage hostingen.
Gravatar #11 - andresen
30. jun. 2006 15:38
Generelt på desktoppen når de går i testing i mit pakkehåndteringssystem (Gentoo Portage). På serveren når de går i stable. I enkelte tilfælde bruger jeg unstable på desktoppen eller testing på serveren, når der er en feature jeg vil have.

Dette har dog lille sammenhæng med, hvornår upstream erklærer et nyt release stable. F.eks. gik vim 7 i testing allerede i alpha versionerne. Omvendt er nyeste stable version af autotools stadig i unstable, fordi en del programmer, der har foretaget antagelser, der ikke længere er tilfældet, først skal fixes..

Stemte "Så snart de udkommer officielt" i mangel af bedre valgmuligheder.

Edit: Som #10 siger, er der gode muligheder for at eksperimentere, da det mildt sagt er let at downgrade, hvis man får problemer...
Gravatar #12 - Windcape
30. jun. 2006 16:00
Never change a running system

Opgradere kun hvis jeg bliver betalt for det :p
Gravatar #13 - athlon
30. jun. 2006 16:16
Det afhænger helt af hvilken software. For det meste software på mit Ubuntu-system, bliver det opdateret når Ubuntu har småopdateringer, ellers ca. hvert halve år når der kommer en ny version af Ubuntu.

Så er der Wine, hvor jeg har tilføjet deres apt-arkiv, og dermed næsten altid har den nyeste Wine.

Med Xfce kører jeg SVN-versionen, det vil sige udviklingsversionen som den kommer direkte fra udviklerne, den version udviklerne selv kører med (dvs. friskere end alpha/beta-versioner). Der er der løbende småopdateringer.

Webbrowseren Epiphany er en lidt speciel situation; Ubuntu har den nyeste stabile version, men jeg havde (og har) brug for en patch, så jeg hentede koden, anvendte patchen, afinstallerede Ubuntus Epiphany, og kompilerede og installerede den nu patchede udgave i ellers samme version.

Så der er programmer som jeg interesserer mig for, og gerne vil have så nye som muligt, og programmer jeg ikke interesserer mig for (som jeg lader Ubuntu tage sig af), og så dem midt imellem :)
Gravatar #14 - BurningShadow
30. jun. 2006 16:28
Det er afgjort af hvilket OS det handler om. Jeg har den holdning. at der jo skal være nogen der tester det, ellers bliver det jo aldrig testet. Den holdning praktiserer jeg så ikke med hensyn til Windows og Linux, for der er jo folk nok til at gøre det.

(Se evt. min signatur...)
Gravatar #15 - Cyrack
30. jun. 2006 19:33
Kommer vel an på hvornår det kommer i stable?
emerge --sync; emerge -uD --newuse world; emerge --depclean; revdep-rebuild; emerge -uD --newuse world; prelink -avmR

Virker fint :-D
Gravatar #16 - TullejR
30. jun. 2006 19:38
#15

--newuse kan forkortes -N bare så du ved det.
Gravatar #17 - Cyrack
30. jun. 2006 19:46
TullejR:

Vidste jeg faktisk ikke :) skrev mit cronjob i en halvskæv brændert og jeg har bare ladet det køre siden. Det bliver udført hver dag kl. 22, eller når computeren startes, hvis klokken er efter 22 (og det ikke har været kørt samme dag).
Gravatar #18 - mR. GULEROD
1. jul. 2006 05:59
Så snart det kan hentes. Gjorde dog en undtagelse med xp SP2, det er noget lort som bare fylder i rammen. Kan sagtens passe på min pc uden alt det der firewall og sikkerheds pis (Det værste der kan ske er at man må tage alle de vigtige filer med sig over på ens ALTID fungerende linux partition).
Gravatar #19 - andresen
1. jul. 2006 08:32
#15+#17 CyRacK
Hvis du kører det i et cron job, så er du sgu en modig mand. Jeg håber du har en ordentlig backup til den dag du vågner op, at finder et borked system..
Gravatar #20 - rackbox
1. jul. 2006 11:31
Jeg har oplevet flere programmer som indeholder så mange fejl i en nyere version, at jeg faktisk er begyndt at nedgradere software :-) Jeg opgraderer, når jeg lige husker det - men inden en opgradering læser jeg altid på nettet om der er nogen, der har oplevet problemer med opgraderingen.
Gravatar #21 - trylleklovn
1. jul. 2006 21:21
"Venter så længe som muligt, opgraderer KUN hvis det er påkrævet"

Opdager sjældent at en opdate er kommet medmindre folk har været så smarte at spamme mig med det når der er, og selv der venter jeg laaaang tid før jeg endelig tager mig sammen til at update.. hvilket oftest sker ved en komplet reinstall.
Gravatar #22 - owrflow
1. jul. 2006 23:48
diverse windows programmer har fået en kedeligt tildens med at spamme en konstant om nye opdateringer, specielt den der inbyggede opdaterings funktion i windows. Hvorfor skal man blive ved med at plages om opdateringer man har sagt nej til. Hader når programmer popper op med en update me boks, skal sq nok selv gøre det når jeg har lyst.
Ska godt nok snart ha taget mig sammen til at sætte gentoo op.

Synes der mangler en mulighed der hedder "opdatere kun hva der er relevant for mig at holde up2date"
Gravatar #23 - ztyle
2. jul. 2006 05:13
elsker at rode med beta'er

#22 så slå det fra og opdatere via hjemmesiden, det gør jeg selv, kan heller ikke fordrage den, da den er ligeglad med hvad man laver
Gravatar #24 - Cyrack
2. jul. 2006 10:44
andresen:

Ikke modig, doven.
Grunden til jeg ikke rigtig frygter updates der fucker mit system skyldes at jeg har alle system-pakker til at ligge i binære pakker (gcc osv.) så selv hvis noget skulle gå helt galt, kan jeg gendanne systemet til et nogenlunde fungerende niveau. Derfra er det jo så bare at passe lidt på :-)
Desuden ville jeg heller aldrig bruge et cron-job hvis det ikke var fordi det "blot" er en hjemmemaskine, der ikke er livsnødvendig.
Gravatar #25 - sKIDROw
2. jul. 2006 10:48
Sikkerhedsopdateringer altid ind ASAP, og der er ingen undtagelse til dette. Andre versionsopgraderinger ryger ind, når de er markeret stabile.

Med hensyn til never change af running system, hvorfor dog ikke?.
Rigtige systemer kan da opgraderes, uden at forstyrre driften det mindste. Udover naturligvis den kørende kernel.
Gravatar #26 - myplacedk
2. jul. 2006 12:55
#25
Med hensyn til never change af running system, hvorfor dog ikke?.
Rigtige systemer kan da opgraderes, uden at forstyrre driften det mindste. Udover naturligvis den kørende kernel.

Enhver ændring indebærer en risiko for at påvirke oppetiden. Jeg har set hele hjemmesider gå offline, fordi nogen lige ville opdatere lidt tekst el. lign. Ekstremt tilfælle (og tegn på at der er noget grusomt galt, hvis høj oppetid er målet), men validt.

Og "rigtige systemer" går efter en høj oppetid, som lagt vigtigere mål end at have nyeste versioner.

Det forklarer fx. hvorfor "min" netbank (oppetid mål: 99,9%) kører java 1.3 selv om 1.5 er ude, og 1.6 er i beta. En opgradering er næsten 100% bagudkompatibel, men man har valgt ikke at risikere noget, før der er god grund til at pille.
(Den faktiske oppetid er vist hemmelig, men den plejer at ligge langt over målet.)
Gravatar #27 - Yasw
2. jul. 2006 13:45
#26 -
Og "rigtige systemer" går efter en høj oppetid, som lagt vigtigere mål end at have nyeste versioner.


Også på bekostning af sikkerhed? Jeg ser ikke meget værdi i at have haft en server kørende i 800 dage, hvis den er fyldt med sikkerhedshuller og lignende. Men hvis der ikke er ny funktionalitet man ønsker i den nye version og der ingen sikkerhedsproblemer er, så er der selvfølgelig ingen grund til at tage denne chance.
Gravatar #28 - myplacedk
2. jul. 2006 14:26
#27
Ikke på bekostning af sikkerhed, men det er jo heller ikke emnet i denne diskussion. :)
Men bare fordi der er et sikkerhedshul, behøver man jo ikke at opgradere eller patche. Mange af problemerne kan være irrelevante pga. konfiguraion, firewall eller whatever.

I stedet for at installere en større software-opgradering, håndterer man de enkelte sikkerhedsproblemer efterhånden som de opdages.
Gravatar #29 - sKIDROw
2. jul. 2006 15:06
Høj oppetid er ikke = ingen opdateringer.
Så tit syntes jeg ikke, det er kritisk nødvendigt med kernel opdateringer?.
Gravatar #30 - Yasw
3. jul. 2006 06:01
#29 - Lokale exploits er der da fra tid til anden, så det er bestemt relevant hvis ens server har mange brugere med direkte shell-adgang.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login