mboost-dp1

SXC - barunpatro

Mobiltelefon sendes i kredsløb

- Via BBC Science - , redigeret af Pernicious

Nogle har sikkert været så frustrerede over deres mobiltelefon, at de ønskede den kylet ud i rummet. Det vil firmaet Surrey Satellitte Technology Limited (SSTL) nu gøre, men med et mere nobelt formål.

SSTL er kendte for at lave mini-satellitter og for at kigge på forbrugerelektronik, når de skal designe dem, hvilket gør dem billigere end konkurrenternes. De vil nu undersøge, om en Android-mobil vil være i stand til at styre en 30 cm stor satellit og tage billeder af Jorden.

Udfordringen består i, om hardwaren, som ikke er designet til at befinde sig flere hundrede km fra Jordens overflade, kan holde til bombardementet af kosmiske stråler uden at fejle. Hvis det viser sig, at telefonen kan holde til det, kan det bringe omkostningerne meget ned.

Projektansvarlig Shaun Kenyon siger, at moderne smartphones er ret fantastiske med deres 1 GHz-processorer og masser af flashram. Han påpeger desuden, at de vil benytte telefonen, som den er.

Shaun Kenyon, projektansvarlig, SSTL skrev:
We’re not taking it apart; we’re not gutting it; we’re not taking out the printed circuit boards and re-soldering them into our satellite – we’re flying it as is.

Bag projektet står også Surrey Space Center. Projektet kaldes STRaND-1 (Surrey Training Research and Nanosatellite Demonstration). Det er ikke besluttet, hvilken telefon der skal bruges, men det bliver en telefon, som kan købes for under £300.

Ud over at tage billeder af Jorden er det meningen, mobiltelefonen skal overtage det meste af kontrollen af satellitten, når den er kommet i kredsløb.

Facebook

Facebook gennemtrumfer Facebook Credits

- Via TechCrunch - , redigeret af kasperfmn

Ifølge en unavngiven kilde fra Facebook vil det sociale netværk gennemtrumfe deres Facebook Credits i alle spil på det sociale netværk, som benytter sig af virtuelle valutaer. Den kommende ændring er angiveligt ikke nogen stor overraskelse blandt udviklerne af Facebook-spil, idet der har lydt spekulationer om ændringen i et års tid.

Facebook har allerede aftaler med de største spilstudier om at benytte Facebook Credits, hvilket gælder for eksempel Zynga, Playfish, Playdom og CrowdStar.

Ifølge Facebook vil brugen af Facebook Credits gøre brugerne mere villige til at betale, end hvis de skulle have for eksempel et kreditkort frem, hver gang de ville købe noget i et af spillene.

Facebook får selv 30 % af indtægterne, når der bruges Facebook Credits. Ifølge rygter tjener Facebook omkring $30 millioner på Zyngas brug af Facebook Credits hver måned.

Facebook

Facebook er den mest blokerede side på arbejdspladserne

- Via OpenDNS - , redigeret af Avenger-

Firmaet OpenDNS, der tilbyder alternative DNS-servere til brugere verden over, udgiver hvert år en rapport indeholdende statistikker over deres tal for det seneste år.

Ifølge den seneste rapport, som dækker år 2010, er Facebook den side, som de fleste arbejdspladser blokerer, idet det sociale netværk indtager førstepladsen med 14 %. Den anden mest blokerede side er MySpace, som blokeres på 10 % af arbejdspladserne, mens YouTube indtager tredjepladsen med 8 %. Twitter er langt bagefter, da siden kun blokeres af 2 % af firmaerne, som bruger OpenDNS.

Ser man til gengæld på, hvilke sider, der befinder sig på flest positivlister, er Facebook også på listen som nummer to. De to andre sider i top tre er YouTube og Gmail.

Vil man læse hele rapporten, som også indeholder tal om blandt andet phishing-hjemmesider, kan en PDF-fil findes her.

Mozilla

Firefox 4 giver mulighed for at blokere sporingsværktøjer

- Via First Person Cookie - , redigeret af kasperfmn

Alex Fowler fra Mozilla har på sin personlige blog kunnet fortælle, at Firefox 4 vil få en funktion, som giver brugerne mulighed for at beskytte sig imod sporingsværktøjer til blandt andet målrettede internetreklamer.

Mozilla foreslår, at hjemmesider ændrer måden, som de sporer brugerne på: Hvis Firefox sender en HTTP-header, i øjeblikket kaldet en “Do Not Track”-header, er det meningen, at hjemmesiden skal respektere dette. Denne løsning står i kontrast til den måde, som Internet Explorer 9 vil stoppe sporing på, nemlig ved at blokere for adresser til kendte sporingssider.

Alex Fowler, Mozilla skrev:
The advantages to the header technique are that it is less complex and simple to locate and use, it is more persistent than cookie-based solutions, and it doesn’t rely on user’s finding and loading lists of ad networks and advertisers to work. […] The challenge with adding this to the header is that it requires both browsers and sites to implement it to be fully effective. Mozilla recognizes the chicken and egg problem….We ask that sites and advertisers join with us to recognize this new header and honor people’s privacy choices just as they are with opt-outs for OBA.

Mozilla har oprettet en side på sin wiki, som skal forklare den kommende funktion for brugerne.

Canonical Ltd.

Ubuntu vælger LibreOffice

- Via ZDNet - , redigeret af Emil

For et par uger siden var der en del forvirring om, hvorvidt Canonical havde valgt at droppe OpenOffice.org til fordel for LibreOffice.

En af udviklerne, Matthias Klose, havde på en blog skrevet, at LibreOffice var inde i varmen, men senere trak Rick Spencer fra Canonical i land og oplyste, at man stadig ikke havde besluttet sig.

Det har man ifølge Neil Levine, vicedirektør hos Canonical, nu gjort, og beslutningen er, at LibreOffice vil blive den primære kontorpakke i den populære linux-distribution.

LibreOffice fandt vej til en tidlig alpha-build af Ubuntu 11.04 (Natty Narwhale) tidligere på måneden. Det forventes, den endelige udgave vil være klar den 28. april, hvilket vil gøre den til den første store Linux-distribution med LibeOffice.

Allerede den 10. maj vil den næste distribution med LibreOffice stå klar, idet Fedora 15 vil udkomme på den dato.

Læs også: Ubuntu overvejer at droppe OpenOffice.org

Fraunhofer-Gesellschaft

Debat: Bliver 3D nogensinde en succes?

- Via Sun Times - , redigeret af Pernicious

3D-film i biografen og 3D-fjernsyn i stuerne har fået sig noget af en renæssance siden Avatar udkom for godt et år siden. Meningerne omkring måden at se film på er dog delte, og senest har en af verdens mest kendte filmklippere Walter Murch givet sit besyv med i et brev til en af USA’s store filmanmeldelere, Roger Ebert.

I brevet forklarer Murch hvorfor 3D p.t. er en underlegen måde at se film på, og hvorfor det aldrig vil blive en nær så fuldendt oplevelse at se film i 3D sammenlignet med den gode gamle måde at se film på, der fortrænges mere og mere i biografer landet over.

Murch nævner bl.a., at 3D gør billedet mørkere og billedet smallere; til sammenligning mener han, at billedet kun virker til at være halvt så stort som på en almindelig skærm. Disse problemer, mener han dog, kan løses rent teknisk, hvis man arbejder videre med teknologien, men der er dog én grundlæggende fejl ved 3D-teknologien, som ikke lader sig løse, nemlig menneskets manglende evne til at kunne fokusere i flere forskellige dybder ad gangen.

Når billedet vises på en skærm, der er 25 m væk, er det her, øjnene skal fokusere, men der hvor øjnene skal samles om at danne et billede er meget tættere på, noget der er helt unaturligt for alle væsner, eftersom det ikke er et naturligt forekommende fænomen.

Walter Murch skrev:
We can do this. 3D films would not work if we couldn’t. But it is like tapping your head and rubbing your stomach at the same time, difficult. So the “CPU” of our perceptual brain has to work extra hard, which is why after 20 minutes or so many people get headaches. They are doing something that 600 million years of evolution never prepared them for. This is a deep problem, which no amount of technical tweaking can fix. Nothing will fix it short of producing true “holographic” images.

Murch mener derfor, at det kun er et spørgsmål om tid, før folk finder ud af, at de rent faktisk får en meget ringere oplevelse ud af at se en film i 3D og derfor vil gå tilbage til at se film og tv i almindeligt format igen.

Nvidia

Nvidia klar med Tegra 3 til efteråret

- Via Bright Side of News - , redigeret af OnkelDunkel

Nvidia har på det seneste fået lidt mere vind i sejlene med deres SoC (System on a Chip) Tegra 2, der har fundet vej til flere Android-baserede enheder. Endnu sidder konkurrenterne som Qualcomm og Samsung dog tungt på markedet, men Nvidia har efterfølgerne klar i støbeskeen.

Til efteråret vil den næste generation af Tegra være klar, der ikke overraskende kommer under navnet Tegra 3. Der vil være tale om en quad-kerne chip, som er baseret på ARMs Cortex-A9 CPU, der kan arbejde ved en taktfrekvens på op til 1,5 GHz. Dermed bliver den tre gange kraftigere end Tegra 2.

Også på grafiksiden vil der ske en forbedring, der tilsvarende vil blive tre gange kraftigere. Dertil kommer understøttelse af Blu-ray video og skærme på op til 1920×1200 pixels i opløsning.

Inden Tegra 3 udkommer, vil Nvidia dog komme med en revideret udgave af Tegra 2, der får navnet Tegra 2 3D. Eneste ændring er en hastighedsforøgelse på 20 % og indbygget understøttelse af 3D-skærme.

The Pirate Bay

Folkene bag The Pirate Bay på vej med nyt projekt

- Via TorrentFreak - , redigeret af Pernicious

Folkene bag The Pirate Bay købte for år tilbage domænet themusicbay.org. I lang tid har der intet været på hjemmesiden, men nu ser det ud til, at tingene er begyndt at røre på sig. På subdomænet fear.themusicbay.org finder man således teksten “comming [sic] soon” i sidens title-tag.

Hjemmesiden TorrentFreak har snakket med en kilde i The Pirate Bay-universet, som kan fortælle en smule mere om The Pirate Bay-folkenes kommende projekt.

Unavngiven kilde skrev:
The music industry can’t even imagine what we’re planning to roll out in the coming months. For years they’ve complained bitterly about piracy, but if they ever had a reason to be scared it is now. It will be a special surprise for IFPI’s 78th birthday, and we’re thinking of organizing a huge festival in Rome where IFPI was founded

Udtalelserne kan tolkes forskelligt, hvorfor det er vigtigt at understrege, at kilden ikke nødvendigvis hentyder til themusicbay.org. En ting er dog sikker, nemlig at The Pirate Bay-holdet er på vej med noget nyt.

IT- og Telestyrelsen

Diskussionsoplæg om it-sikkerhed roses af ekspert

- Via Version2 - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Hubert

I sidste uge udgav IT- og Telestyrelsen et 38 sider langt diskussionsoplæg, der inviterer til at kigge på, hvilke sikkerhedsløsninger det offentlige står over for, når det kommer til it og internettet.

Hos firmaet Priway, der specialiserer sig i it-sikkerhed, udtaler Stephan Engberg til Version2, at han er meget glad for rapporten, som han synes, er dækkende og kommer med konkrete problemstillinger.

Engberg har selv været med til at bidrage til rapporten, idet han har stået for en del af det materiale, som blev anvendt i forbindelse med to workshops, der blev afholdt under udarbejdelse af rapporten.

Stephan Engberg fra Priway til Version2 skrev:
Jeg var virkelig positiv, da jeg så den. Det er et svært emne, som de har håndteret godt. Og så har de valgt at gå klart ud med det.

Engberg håber nu, at der på baggrund af rapporten vil blive arbejdet på at udvikle mere fleksible sikkerhedsløsninger, end de som findes i dag, da stive standarder vil være ødelæggende.

Læs også IT- og Telestyrelsen ønsker debat om sikkerhed i skyen

Google

Google vil forbedre søgekvalitet

- Via Google Blog - , redigeret af Emil

Ifølge Google arbejder de konstant på at forbedre folks oplevelse med deres søgemaskine, men dette til trods har de i den seneste tid måttet læse meget om, at mængden af spam i søgeresultaterne er steget.

Hos Google svarer man nu igen og pointerer, at søgeresultaterne gennem de seneste år er blevet bedre og bedre. Ser man fem år tilbage, så er mængden af spam i resultaterne for engelsksprogede søgninger halveret, og det ser endnu bedre ud for andre sprog.

Google indrømmer dog, at der i de seneste måneder er sket en mindre stigning i mængden af spam i søgeresultaterne, og det har man tænkt sig at gøre noget ved.

Blandt de nye tiltag for at bekæmpe spam er Google begyndt at anvende et nyt system til at klassificere indhold, lige som de drastisk har forbedret deres metoder til at detektere, om en side er blevet misbrugt til spam.

Det er også blevet populært at lave hjemmesider med mere eller mindre ligegyldigt indhold, kun med det formål at få en højere placering i Googles søgeresultater for en given hjemmeside, men her vil Google også stramme op.