mboost-dp1

Wikimedia - George Shuklin

Micro-USB bliver den fælles standard for mobilopladere

- Via Elektronikbranchen - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af ktg

En fælles standard for mobiltelefonopladere er blevet vedtaget i den europæiske standardiseringsorganistation CENELEC.

Det er eksperter fra adskillige lande, der har været med til at udvikle standarden der får navnet EN 62684, og benytter micro-USB.

Christian Verholt, Konsulent i Dansk Standard skrev:
EN 62684 er et godt eksempel på, at standarder kan være med til at gøre noget godt for miljøet. Nu hvor alle har mulighed for at bruge de samme ladere, behøver de ikke – som man gør i dag – at smide den gamle oplader væk. Der er større sandsynlighed for, at man kan genbruge det, man har.

Der følger dog ikke noget lovkrav med om at producenterne skal benytte sig af standarden, men ifølge Christian Verholt er der rigeligt med incitament, da der vil være penge at spare ved eksempelvis ikke at skulle sælge en oplader hver gang man sælger en ny telefon.

Christian Verholt tænker også i at standarden kunne udbredes til de fleste håndholdte enheder og ikke bare mobiltelefoner.

Mozilla Foundation

Mozilla hentyder til en mobil applikationsbutik

- Via InformationWeek - , redigeret af Net_Srak

Sammen med den økonomiske indsigt, som Mozillas årlige rapport “The State of Mozilla” giver, hentyder den i år også om, at Mozilla planlægger at lancere en platformuafhængig mobilbutik til webapplikationer.

Butikken, som i øjeblikket kaldes for et “åbent web-applikations-økosystem”, skal tilbyde applikationer, som også er platformuafhængige, og dermed kan køre på f.eks. både Android- og iPhone-telefoner.

The State of Mozilla skrev:
The current app model also has traits that threaten some of the characteristics that have made the web so vibrant a platform, particularly in the mobile space. [The ecosystem will include] a system design, technical documentation and examples of what such a system would look like and work like.

SXC - barunpatro

Hollandske KLM træder ind på markedet for rumturisme

- Via Reuters - , redigeret af Pernicious , indsendt af ktg

Det hollandske luftfartsselskab vil gennem et samarbejde med XCOR Aerospace træde ind i branchen for rumturisme. Opsendelserne vil efter planen finde sted fra Space Experience Curacao i Caribien, med start i år 2014.

Samarbejdet vil bestå i at KLM opkøber pladser på XCOR Aerospaces suborbitale flyvninger, og derefter uddele dem i deres bonusprogrammer til trofaste kunder, såkaldte frequent flyers, samt som en del af rejsepakker.

Peter Hartman, KLM skrev:
It is a fantastic project that totally fits the pioneering spirit of KLM.

KLM vil ikke fortælle hvor mange billetter de har opkøbt, men hvert enkelt sæde på rumfartøjet har en normalpris på $95.000. Hver tur vil vare omkring 30 minutter og indebære godt 4 minutters vægtløshed.

SXC - happe

EU-cookielov skaber forvirring

- Via Wall Street Journal - , redigeret af Pernicious

Sidste år, hvor der blev arbejdet på en omfattende EU-it-lov, blev der også arbejdet på en lov om cookies.

Loven skal sikre, at brugerne ikke bliver overvåget uden deres godkendelse. Imidlertid har ingen tilsyneladende den samme mening om hvordan loven skal tolkes.

Hvis de forskellige medlemslande tolker loven individuelt kan det skabe et kaos af forskellige regler og standarder i EU, hvilket vil gøre det meget svært for de forskellige udbydere at leve op til kravene.

Internetbranchen har klaget over den nye lov, heriblandt Facebook, Google og Amazon.com
Også Microsoft ser ventende til om det bliver nødvendigt for dem at ændre i deres browser, Internet Explorer.

EU lover at de vil have fyldestgørende vejledninger klar, til hvordan loven skal overholdes, i starten af det nye år.

IBM

IBM & Intel: Top500-listen er upræcis

- Via Computerworld USA - , redigeret af Pernicious

Top 500-listen over verdens kraftigste computere, er ifølge IBM og Intel misvisende.

Det skyldes, at listen skabes efter Linpack-testen, som indeholder en mængde lineære beregninger. Derfor mener marketingschef for Intels afdeling for Technical Computing, John Hengevald, at testen overser 80 % af arbejdsopgaverne, og derfor ikke kan repræsentere branchen.

Linpack-testen favoriserer angiveligt parallelle beregninger, hvilket grafikprocessorer er særdeles gode til, hvilket også skulle være hovedårsagen til, at den kinesiske supercomputer Tianhe-1A skulle have fået en fantastisk høj score i testen.

Nogle andre meget vigtige parametre skulle angiveligvis også være evnen til at håndtere store mængder hukommelse og I/O-trafik.

Der findes andre benchmarks til supercomputer, heriblandt en liste der angiver hvor grønne supercomputerne er, Green500

Microsoft Corporation

Microsoft har ingen problemer med open source Kinect-driver

- Via TechFlash - , redigeret af Avenger- , indsendt af Windcape

Da Microsoft frigav deres Kinect til Xbox 360, blev der udskrevet en konkurrence af firmaet Adafruit Industries om hvem, der først kunne skrive en open source-driver til den.

Det var ikke en konkurrence Microsoft brød sig om, hvilket dog ikke afskrækkede firmaet, der blot hævede præmiebeløbet fra $2.000 til $3.000.

Noget kunne dog tyde på, at ikke alle hos Microsoft har været klar over, hvad den officielle holdning til problematikken er, idet Alex Kipman fra Microsoft i et interview nu har afsløret, at Kinect blev designet med et åbent interface.

Alex Kipman, Microsoft skrev:
What has happened is someone wrote an open-source driver for PCs that essentially opens the USB connection, which we didn’t protect, by design, and reads the inputs from the sensor.

Direkte adspurgt om der vil komme nogle konsekvenser af at have lavet en open source-driver, svarer Kipman, “Nej, bestemt ikke”.

Læs også: Open source driver til Kinect frigivet

Google

Google ønsker sig et internet uden begrænsninger

- Via Google Public Policy Blog - , redigeret af Pernicious , indsendt af cpedesign

Hvis det står til it-giganten Google, så skal alle internettets informationer flyde frit.

I en ny rapport, der blev offentliggjort i sidste uge, langer Google ud efter det internationale samfund. Google mener at alle de lande, der blandt andet begrænser og censurerer internettet, nedsætter værdien af det.

Bob Boorstin, direktør for Public Policy skrev:
According to one study, more than forty governments now engage in broad-scale restriction of online information. Governments are blocking online services, imposing non-transparent regulation, and seeking to incorporate surveillance tools into their Internet infrastructure. These are the trade barriers of the 21st century economy.

Han forsætter i en direkte henvendelse til regeringerne i USA og Europa:

Bob Boorstin skrev:
In the paper we’re releasing today, we urge policymakers in the United States, European Union and elsewhere to take steps to break down barriers to free trade and Internet commerce.

De vil have, at de relevante myndigheder skrider til handling ved at lave aftaler for den internationale handel, både bilateralt, regionalt og multilateralt.

Googles fulde rapport om at sikre den frie information kan findes her (pdf).

NetBSD Foundation, Inc.

NetBSD 5.1 frigivet

- Via NetBSD - , redigeret af Avenger- , indsendt af Hubert

Det er næsten halvandet år siden, NetBSD udkom i version 5.0, og nu er den første større opdatering til operativsystemet udkommet med frigivelsen af NetBSD 5.1.

Opdateringen retter blandt andet en række fejl, der vurderes som værende kritiske, ligesom den introducerer nye funktioner og flere forbedringer.

Udgivelsen af denne version af NetBSD har en helt særlig betydning, idet den er dedikeret til udvikleren Martti Kuparinen, der døde i et trafikuheld i juni i år.

Listen over ændringer, der er sket siden version 5.0 er omfattende, og kan læses i sin helhed hos NetBSD. Vil man prøve den nyeste udgave, findes der en liste over download-muligheder, hvor den kan hentes til en lang række forskellige platforme, lige fra x86 til ARM og Amiga.

Læs også: NetBSD 5.0 klar til download

newz.dk

Britiske antipirater sendte bevidst breve til uskyldige

- Via PC Pro - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af OnkelDunkel

I Storbritannien har to advokater, der repræsenterede en række spilproducenter, anvendt de såkaldte trusselsbreve til at ramme fildelere, der brød ophavsretten.

En interesseorganisation har kigget nærmere på sagen og de 6.000 breve som advokaterne udsendte, og har fundet det bevist, at mange breve blev udsendt, til trods for man vidste ikke alle var skyldige.

Ifølge undersøgelsen har advokaterne tilsidesat god advokatskik, og udelukkende tænkt på at tjene penge. Det fremhæves blandt andet ved, at der i stedet for en fast timepris, er blevet indgået en aftale om en andel af pengene som blev indkrævet.

I de 6.000 breve blev modtagerne truet med et dyrt sagsanlæg, såfremt de ikke betalte et beløb på £525. Det lykkedes at inddrive £370.000 på baggrund af brevene, hvoraf advokaterne modtog £150.000.

Sagen om de to advokater er havnet hos de britiske myndigheder SRA (Solicitors Regulation Authority), der også er ved at undesøge firmaet ACS:Law, der ligeledes har udsendt trusselsbreve på vegne af rettighedshavere.

Adobe

Adobe frigiver Reader X med sandkasse

- Via Adobe Blog - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af kastrup

Der findes få programmer, der er lige så udbredt som Adobe Reader, som anvendes til at vise pdf-dokumenter. Med den store succes er også fulgt en del kritik, idet softwaren ofte har været en sikkerhedsrisiko på den computer det er installeret.

Med frigivelsen af Adobe Reader X indfører Adobe en ny teknologi, der skal gøre det meget mere besværligt, at udnytte et eventuelt sikkerhedshul, da dokumenter nu vil blive vist i en sandkasse.

Sandkasse-teknologien har Adobe udviklet i samarbejde med Microsoft, der har anvendt en lignende teknologi i deres office-produkter siden Office 2007.

Den nye funktion har fået navnet Protected Mode, og er indført i Windowsudgaven af Adobe Reader. I denne tilstand vil programfunktioner i Reader, der ønsker at skrive til computeren uden for selve sandkassen, blive kørt igennem en meget streng fortolker, der kun tillader meget specifikke og relevante handlinger. På den måde undgår man f.eks. pdf-filer, der selv kan starte ondsindede programmer, som er lagt ind i filen.

I øjeblikket findes den nye Adobe Reader ikke på dansk, men den kan hentes på engelsk fra Adobes hjemmeside.