mboost-dp1

SXC - Ale Paiva

Brite dyrker ny næse på armen

- Via Daily Mail - , redigeret af Pernicious

En britisk forretningsmand mistede sin næse på grund af hudkræft, da svulsten ikke kunne fjernes uden at fjerne næsen.

Professor Alex Seifalian fra University College of London har nu påbegyndt en ny form for behandling, hvor der skabes en ny næse til manden. Behandlingen starter med at skabe en glasform af næsen udfra billeder og CT-scanninger. Glasformen bliver derefter dækket med en syntetisk blanding, som danner en sekskantet gitterstruktur i stil med en bikage, hvorefter glasformen bliver fjernet.

Strukturen bliver dækket med stamceller opdyrket fra knoglemarven, hvorefter den placeres i beholder, som skal fremme væksten af stamcellerne og skabe selve næsen.

I mellemtiden bliver der på mandens arm placeret en lille ballon ind under huden. Ballonen bliver over en tre måneder lang periode langsomt pustet op, så huden kan udvide sig. Ballonen i den dannede hudfold bliver fjernet og erstattet med strukturen med stamcellerne, der nu har dannet selve næsen. Her skal næsen forblive i yderligere tre måneder, hvor huden skal hæfte sig til den.

Professoren udtaler, at selve næsen ikke er et problem, men at lave hud ikke er muligt endnu.

I fremtiden håber Seifalian at kunne hjælpe flere patienter. Hvis behandlingen lykkedes, håber han på et tidspunkt at kunne lave et helt ansigt.

Audi

Audis intelligente lygtekoncept

- Via Youtube - , redigeret af Pernicious

De fleste kender til Audis lysdiode-lygter, som var banebrydende, da de kom på market for mange år siden. Dog, efter nogle år, har de fleste biler taget dem i brug.

Det tyske bilfirma er nu på vej med et nyt koncept, som de kalder for “swarm” – ”sværm”-konceptet.

Det går i sin enkelhed ud på at baglygterne er erstattet med en OLED-skærm, som er tilpasset billen. Den viser en “sværm”, der bevæger sig med bilens hastighed.

Konceptet blev frem vist på CES 2013 og ser meget unikt ud. Lige netop dette faktum har dog været grund for en del snak om, at mange motor-organisationer har kaldt dem for distraherende. Det er derfor usikkert, om konceptet bliver omsat til et egentligt produkt i sin nuværende form.

Du kan selv bedømme det i videoen herunder.

PBS A/S

Javas fremtid som grundlag for NemID overvejes

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

I løbet af januar vil Digitaliseringsstyrelsen meddele om Java fortsat skal være det tekniske grundlag for NemID. Charlotte Jacoby fra Digitaliseringsstyrelsen udtaler, at Digitaliseringsstyrelsen løbende holder øje med den tekniske udvikling.

Charlotte Jacoby, Digitaliseringsstyrelsen skrev:
Ligesom vi løbende kigger på sikkerhed, kigger vi også på den teknologiske udvikling for at se, om det er muligt at løsrive NemID fra Java-platformen, og jeg regner med, at vi tager beslutningen i denne måned.

Charlotte Jacoby understreger dog, at overvejelserne ikke har noget at gøre med de sidste par ugers store fokus på sårbarheder i Java, da hun pointerer, at der til alle platforme jævnligt findes sårbarheder. Overvejelserne begyndte i foråret 2012, hvor det mobile NemID skulle udvikles. Her var der også løsninger, der ikke var baseret på Java, eftersom de krævede Java-appletter ikke kan køres på danskernes smartphones. Hvor meget Digitaliseringsstyrelsen har arbejdet på proof-of-koncepts uden Java, vil Charlotte Jacoby ikke fortælle.

Google Inc.

Mystik omkring trådløst netværksprojektet fra Google

- Via Übergizmo - , indsendt af Pyro22

På nettet går der rygter om, at Google er i gang med et nyt stort projektet på deres Mountain View campus, hvor de har deres udviklingsafdeling.

Google har for nyligt sendt en ansøgning til FCC (Federal Communications Commission) om at opføre en radiostation til forskningsformål.

Der er meget lidt ude omkring dette, men hjemmesiden übergizmo har gravet lidt teknisk data frem af FCC-ansøgningen:

Netværket vil bestå af 5 til 10 basestationer, der er monteret på loftet eller på vægge, 6 til 8 meter over jorden. Der er tale om tovejs MIMO (multiple input/multiple output)-antenner, som er retningsbestemte, rettet ind mod bygningen de er monteret i.

Der gættes på, der er tale om et ultra hurtigt trådløst netværk beregnet til indendørsbrug

Microsoft Corporation

Microsoft klar med Windows Phone 7.8 om få dage

- Via PC World - , redigeret af Pernicious

Microsoft er vej med Windows Phone 7.8, der er en opgradering til de forbrugere med en smartphone med Windows Phone 7 og 7.5. Udrulningen vil ske løbende i første kvartal efter at de forskellige teleselskaber har sikret sig, at Windows Phone 7.8 fungerer.

Windows Phone 7.8 er en overgangsversion mellem Windows Phone 7 og Windows Phone 8, der vil byde på justerbare Live Tiles, Bluetooth-filoverførsel, nye temaer og en ny låseskærm. Selvom Windows Phone 7.8 kommer med nogle af funktionerne fra Windows Phone 8, er der stadig mange ting, som ikke kommer med. Ifølge et lækket dokument drejer det sig om understøttelse for MicroSD, rigtig multitaskning og sikker startup.

Windows Phone 7.8 skulle efter planen havde været lanceret kort tid efter Windows Phone 8 i oktober sidste år, men er siden blevet udskudt. Det er dog ikke klart, hvorfor Microsoft har udskudt lanceringen af Windows Phone 7.8.

newz Media ApS

Android 4.2.1 kan taksere en SMS med udenlandstakst

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Wireless Factory har observeret en fejl, der kan bevirke at en SMS sendt til et firecifret nummer kan blive takseret som en SMS, hvorpå der skal opkræves udlandstakst. Wireless Factory har kun kunne genskabe problemet med Android 4.2.1 og på en Samsung Galaxy Nexus. Det skriver Version2.

Fejlen ligger angiveligt i, at SMS-programmet i Android 4.2.1 ikke mener at de firecifrede numre er et gyldigt nummer, hvorpå der sættes to nuller foran nummeret. Faktureringssystemer hos de fleste teleselskaber vil lade SMS’en fortsætte og ikke gøre mere ved det, mens faktureringssystemet hos Oister, ejet af 3, tror, at SMS’en skal sendes til udlandet, hvorpå der lægges et ekstra gebyr på 2,50 krone.

Stine Green Paulsen fra 3 udtaler, at teknikerne ikke har været i stand til at genskabe problemet, men hun afviser ikke, at det ikke er sket for nogle af deres kunder.

Stine Green Paulsen, 3 til Version2 skrev:
Nu prøver vi at lave nogle udtræk fra kundebasen for at se, om det skulle være sket for nogen af kunderne. Og derfor er det jo meget fedt, at vi bliver gjort opmærksom på det, så vi ikke fakturerer kunderne for noget, de ikke skal betale for.

Kristian Haagensen fra Wireless Factory mener, at problemet sandsynligvis ligger hos Google.

Kristian Haagensen, Wireless Factory skrev:
Umiddelbart ligger fejlen hos Google, da man får en advarsel, uagtet om man er ved at sende til en takseret tjeneste eller ej. Men vi ved det ikke med sikkerhed.

NASA - Visible Earth

85 % af danske hjem har bredbånd

- Via EuroStat - , redigeret af Pernicious

En undersøgelse fra EuroStat viser, at 85 % af de danske husstande har bredbånd. Her definerer EuroStat bredbånd som værende xDSL-linjer, fiber og 3G/4G-forbindelser.

Sammenlignet med de andre nordiske lande ligger Danmark bagefter Norge og Sverige, mens Finland ligger på samme niveau som os. Gennemsnittet i EU er på 72 % af husstande i EU. Rumænien ligger i bunden med kun 50 % af husstande, der har bredbånd.

Undersøgelsen viser også noget om, hvad internettet bruges til og hvor ofte. Det kan ses, at Danmark ligger i top-4 over forbrug, hvor 80 % bruger internettet hver dag, mens næsten 90 % bruger internettet mindst en gang om ugen. Det ses også, at andelen af internetjomfruer er faldende. I 2012 var det således kun 23 % i EU, som aldrig havde brugt internettet, hvor det i Danmark kun er 6 %.

E-mail er stadig den mest brugte form for kommunikation, der bruges af 90 % af internetbrugerne, at søge på søgemaskinerne bliver brugt af lidt over 80 %. Til gengæld er det kun lidt under 10 %, som bruger internettet til at aftale tid med lægen eller lave hjemmesider og blogs. Dog kan det ses, at selvom de 16-24-årige stadig bruger e-mails, bruger de også de sociale tjenester meget mere end de andre aldersgrupper.

SXC - guitargoa

Google fortsætter imponerende vækst

- Via Mashable.com - , redigeret af Pernicious

På trods af at nogle har udtrykt bekymring for Googles fortsatte vækst og indtjening i lyset af, at flere og flere søgninger foregår fra mobile enheder og i mindre grad fra pc’en, havde Google et godt 4. kvartal 2012.

På en nyligt overstået gennemgang af deres årsresultat blev det afsløret, at omsætningen for hele året for første gang har rundet $50 milliarder, mens indtjeningen også slog rekord med $10,75 milliarder.

Hjemmesiden Statista.com har lavet en grafik over den imponerende udvikling Google har gennemgået gennem de sidste 9 år, og den viser et meget stabil vækst.

De gode resultater sker til trods for en afskrivning på opkøbet af Motorola Mobility, hvilket især skyldes fremgang i salget af reklamer og et stærkt fjerde kvartal. Til trods for det fine resultat, så har Googles aktie ikke set samme fremgang i løbet af året og sluttede blot 6 % stærkere.

Nokia

Nokia er på vej med en PureView Windows Phone

- Via The Verge - , indsendt af thimon

Ifølge hjemmesiden The Verge, er Nokia angiveligt på vej med en Windows Phone 8-smartphone der skulle have et “ægte” PureView-kamera.

Lumia 920 have også et PureView-kamera, men ikke i form af det kamera der er i Nokia 808 PureView, hvor sensoren er på hele 41 megapixels. Den nye telefon har kodenavnet EOS, et navn ejere af Canons spejlreflekskameraer sikkert genkender. Hvorvidt det har nogen sammenhæng er dog uvist.

Telefonen vil have et design med aluminium og kantede hjørner, der er en del af et nyt designvalg fra Nokia. Den vil komme som en highend-telefon, men ikke som efterfølger til Lumia 920, der angiveligt erstattes af en ny telefon, der pt. går under navnet Catwalk, som ligeledes laves i aluminium.

Der er ikke sat nogen dato for udgivelse af telefonerne.

Socialdemokraterne

Socialdemokraterne vil sikre deling af digital infrastruktur

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

TDC startede fornylig debatten omkring at sikre en acceptabel internetforbindelse til hele Danmark.

Læs også: TDC vil have det offentlige til at betale for internetforbindelsen i Udkantsdanmark

Der kom efterfølgende kritik og ros fra teleselskaberne, brancheforeningen og Socialdemokraterne. Nu har Socialdemokraterne fremlagt en plan, hvor der er otte forslag til bedre internetforbindelser. Blandt de otte forslag er der blandt et ønske om, at kommunerne og regionerne stiller krav i forbindelse med køb af internetforbindelser, som for eksempel kan være dækning i det enkelte område. Det skriver Version 2.

Et andet forslag går ud på, at udbyderne af internet skal deles om infrastrukturen. Det skal derfor være mere almindeligt at udbyderne deles om rør til at tilbyde internetforbindelse til kunder i tyndtbefolkede områder. Samtidig skal Erhvervsstyrelsen også se på, om det lovmæssigt er muligt at sikre et obligatorisk samarbejde om deling af digital infrastruktur.

Et tredje forslag vil oprette en garantifond således, at kunder hos konkursramte internetudbydere ikke mister deres internetforbindelse. Samme princip kendes fra rejsebranchen, hvor aktørerne betaler til en garantifond.

De andre forslag dækker blandt andet kortlægning af internetforbindelser i Danmark, internetdækning i tog, udvikling af nye teknologier, bedre gennemsigtighed af priser på internetforbindelser og nye principper for internetudbydere.

Der er også forslag til en bedre mobildækning i Danmark, hvor der blandt andet kigges på udbud af frekvenser, deling af master, placering af master, offentlige og private anlæg som erstatning for master, bedre målemetoder og en bedre rådgivning ved køb af mobiltelefoner.