mboost-dp1

BBC

BBC arbejder på egen musikafspiller

- Via telegraph.co.uk - , redigeret af Net_Srak

Engelske BBC har tidligere gjort sig bemærket med lanceringen af deres iPlayer, der tillader brugere at se fjernsyn online, og nu har tv- og radioudbydderen angiveligt også en personlig musikafspiller i støbeskeen.

Playlister, som afspilleren kommer til at hedde, vil således tillade brugere adgang til flere hundredetusinde sange, som man som subscriber kan høre kvit og frit.

Der foreligger i skrivende stund ikke mange detaljer vedrørende projektet, men der er angiveligt tale om et produkt, der minder om Spotify og Rdio.

Playlister er dog stadig i planlægningsfasen, men BBC håber alligevel på, at tjenesten kan være tilgængelig allerede sidst i 2012 eller først i 2013. Om Playlister kan opnå samme succes som iPlayer har gjort det, er dog mere tvivlsomt, eftersom BBC med Playlister går ind på et marked, der allerede domineres af flere store firmaer.

iPlayer er blevet brugt mere end 196 millioner gange i løbet af de sidste tre måneder.

Joomla

Joomla udkommet i version 3.0

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Det populære open source CMS system Joomla er blevet frigivet i version 3.0 hvilket betyder, at der er kommet en række nyheder og ændringer til. Det skriver Computerworld.

Blandt nyhederne finder man bl.a. en simplificeret installation, der nu kan foretages i tre trin, bedre Twitter integration, PostgreSQL driver så der nu kan bruges en PostgreSQL database og forbedrede statistikmoduler.

En af de helt store ændringer finder man i administrationsværktøjet, der er blevet mere simpel og har fået en mere moderne brugergrænseflade, der også kan bruges på mobile enheder.

Det er muligt at opgradere direkte fra version 2.5 til 3.0, men man skal være opmærksom på, at opraderer man til version 3.0, binder man sig samtidigt til, at opgradere hver 6 måned til 3.x versioner indtil version 3.5 er udkommet.

Supporten for Joomla 1.5 vil udløbe kort tid efter udgivelsen af Joomla 3.0, mens version 2.5 vil blive supporteret indtil version 3.5 udkommer, hvilket forventes at ske i foråret 2014.

SXC - CraigPJ

Mange kommuner rapporterer om dårlig mobildækning

- Via EPN.dk - , indsendt af thimon

I forbindelse med en aftale indgået mellem kommunerne og telebranchen, har KL udsendt en spørgeskema til de 98 kommuner i Danmark, for at høre dem hvordan de opfatter deres samarbejde med telebranchen og hvordan mobildækningen er i deres område.

72 kommuner svarede tilbage på spørgeskemaet og hele 66 af disse kendte til huller i mobildækningen i deres område. Telebranchen får nu mulighed for at gennemgå svarene og komme med en forklaring på de nævnte huller. Det skriver EPN.

Undersøgelsen viser også, at samarbejdet mellem telebranchen og kommunerne ikke er helt optimalt, hvor specielt kommunikationen mellem parterne er mangelfuld når det gælder oplysninger omkring udbygningsplaner og opsætningsansøgninger til nye master. 10 % af de adspurgte kommuner mener ligefrem de har et dårligt samarbejde med telebranchen.

SXC - blacktom1

Der er måske mere is på Månen, end vi går og tror

- Via Nature -

Forskere har længe vidst, at der var vandbaseret is på Månens to poler via billeder af permanente skygger, der indikerer, at noget blokerer overfladen fra at få lys.

De seneste par måneder er det dog kommet frem – via brugen af ny software til at simulere lys på Månens overflade gennem dens solcyklus – at denne type skyggeområder også findes en lang række andre steder, hvilket muligvis kan indikere, at der er flere områder med is.

Der er blevet fundet omtrent 100 kratere, som muligvis kan indeholde is. Det interessante er, at dette betyder, at der nu er langt flere mulige områder for bemandede månebaser.

Endnu er disse isområder stadig blot teoretiske, da det vil kræve nærmere undersøgelser for at finde ud af, hvorvidt der rent faktisk er is tilstede på diverse lokationer. For at kunne udforske kraterne, vil solbaserede månerovere først skulle tilpasses således, at de kan komme ned i det mørke dyb, mens de stadig får lys oppefra og derved strøm. Dette planlægges at blive gjort med en form for solsnorkel for roverne, hvor et solpanel placeres på overfladen med direkte forbindelse til roveren, som kører ned i krateret.

Facebook

EU vil have mere sikre privatlivsindstillinger på Facebook

- Via Berlingske - , indsendt af thimon

Tit og ofte ændrer Facebook måden, hvorpå folks privatlivsindstillinger bliver fortolket af siden. Dette sker via diverse opdateringer af Facebooks funktioner, hvorefter privatlivsindstillinger fortolkes på en ny facon og ting, som man bestemt ikke ville have til at stå på sin tidslinje, pludselig dukker op.

Dette vil EU nu have sat en stopper for. I det hele taget arbejder EU på, at der skal gøres op med Facebook og andre sociale mediers bestemmelse over EU-borgeres personlige data via ny lovgivning.

Lovgivningen, der først forventes klar om et års tid, vil se på at få retten til ens personlige data over på brugerens side, der så derefter kan bestemme, hvor meget Facebook og lignende får lov til at råde over.

Der varsles fra EU’s side, at der vil blive strammet gevaldigt op, når det kommer til kravene om databeskyttelse. Disse krav om samtykke vil blandt andet betyde, at fejl med private beskeder, der pludselig dukker op for alt og alle til at se, ikke længere vil være muligt – eller i hvert fald lovligt.

ESA

NASA vil have astronauter med på Mars-mission

- Via ing.dk -

Obama har tidligere gjort det klart, at målet for USA var at bringe astronauter med op på Mars i 2030’erne. Denne beslutning er nu også blevet taget op til overvejelse hos rumagenturet NASA, der er i færd med at planlægge fremtidige missioner til den røde planet.

Mens to mindre missioner allerede er planlagt for den nære fremtid, hvor Maven skal i kredsløb om Mars, og InSight skal opsendes for at tage et kig inde i Mars’ indre i 2016, så ser NASA nu også på muligheden for at få astronauter med op på missioner.

Grunden er, at NASA gerne vil have prøver med tilbage fra Mars, og dette skal astronauterne hjælpe med at få realiseret. I første omgang er der dog ingen planer om, at de skal ned på planeten, men derimod blot være inde i en Orion-rumkapsel, hvorfra de møder en rumsonde med prøverne.

Det er muligt, at opsendelserne kan ske så tidligt som 2018 eller 2020.

NASA går dog også og fifler med andre idéer såsom en såkaldt Marsbil, der vil kunne være klar til opsendelse i 2024. Denne vil så selv kunne sende prøver af sted fra Mars via egen medbragt raket.

slashgear

Nokia og Oracle underskriver aftale vedrørende Nokia Maps

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Finske Nokia og amerikanske Oracle har netop annonceret et samarbejde, der sikrer Oracle Nokia Maps-integration i firmaets applikationer, der således fremover kan anvende Nokia Maps som det passer dem, hvilket i første omgang betyder integration af teknologien i Oracle Fusion Middleware MapViewer.

Nokia Maps har siden Apples mindre heldige Maps-udgivelse i forbindelse med iOS 6 været i høj kurs blandt alverdens firmaer, og med dagens annoncering af et samarbejde med Oracle, ser det ud til, at Nokia har fået det ud af det, firmaet havde håbet på.

Der foreligger i skrivende stund ikke økonomiske detaljer vedrørende samarbejdet, men mange gætter på, at Nokia på ingen måde skal føle sig snydt i aftalen, der angiveligt har sikret det finske firma en stor sum penge.

Nokia selv ønsker ikke at kommentere på det økonomiske i sagen, og Nokias vicedirektør for kortafdelingen, Roy Kolstad, siger i stedet følgende om aftalen:

Roy Kolstad, Nokia skrev:
[Nokia Maps integration in Oracle] will help businesses save time, money and resources while allowing them to gain a geographic perspective on their business, enabling better decisions

Aftalen træder i kraft med øjeblikkelig virkning, hvilket betyder, at Oracle allerede i dag kan gøre brug af kortsystemet.

Google Inc.

Rygte: Ny Nexus-telefon og Android 4.2 kommer i oktober

- Via Droid Life - , redigeret af Pernicious

Der har gennem længere tid været rygter om, at Google har planer om at lancere firmaets næste Nexus-enhed inden årets slutning, og nu peger nye rygter så på, at enheden bliver annonceret i oktober sammen med Android 4.2.

Viser rygterne sig at være sande, vælger Google således at annoncere firmaets nye flagskibstelefon i samme måned som vi sidste år fik annonceringen af Android 4.0 Ice Cream Sandwich og Galaxy Nexus, og dette er bare en af mange ting, der har fået flere teknologisider til at tro på rygterne.

Et af de helt store spørgsmål i denne forbindelse er dog, hvem der skal producere “Nexus 5”, for gennem den sidste måned har rygter peget på både HTC, Samsung, Motorola og LG, hvilket altså i sidste ende efterlader os på bar bund.

Vedrørende Android 4.2 kan kilden til rygterne ikke love, at der ikke er tale om en Android 4.1.X-version og altså ikke den Key Lime Pie-opdatering (4.2), der tidligere er blevet nævnt som Googles næste styresystemsversion.

Viewdle & Google

Google tæt på at overtage ansigtsgenkendelses-firmaet Viewdle

- Via Android Community - , redigeret af Pernicious

Vi kunne i sidste måned fortælle, at det Apple-ejede ansigtsgenkendelses-firma Authentec ville smide alle ikke-Apple-kunder på porten i 2013, og dette ser nu ud til at have fået Google til at reagere.

Flere kilder fortæller således i dag, at Google er tæt på at nå til enighed med ansigtsgenkendelses-firmaet Viewdle, og at overtagelsen vil blive officiel i løbet af ugen.

Viewdle er som sagt et ansigtsgenkendelses-firma, der hovedsageligt arbejder med genkendelse af personer på et billede, og det er derfor sandsynligt, at Google har planer om at anvende teknologien på både Google+ og i firmaets Android-system.

Hverken Google eller Viewdle har kommenteret på sagen, men kilderne mener at vide, at aftalen sikrer Viewdles bagmænd mellem 30 og 45 millioner euro.

HP

HP annoncerer HP ElitePad 900

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Amerikanske HP har netop udgivet firmaets nyeste skud på tablet-stammen, ElitePad 900, der er en business-fokuseret tabet baseret på Microsofts kommende styresystem Windows 8.

ElitePad 900 besidder en 10,1” skærm dækket af Gorilla Glass og med en opløsning på 1.280 x 800 pixels, en Intel Clove Trail processor, 2 GB RAM og et 8 megapixel kamera som kan optage video i 1080p.

Tabletten har endvidere både microSD- og SIM-slot, og enheden kan ligeledes anvende Wi-Fi, NFC, Bluetooth, HDMI, VGA og USB. Derudover har Elitepad 900 enten 32 GB eller 64 GB SSD hukommelse. Tabletten kan ydermere køre mere end 10 timer på en enkelt opladning.

For at kunne gøre brug af alle tablettens funktioner er man dog nødt til at anvende, hvad HP kalder SmartJackets, der som et cover passer omkring tabletten, og som udover at beskytte enheden ligeledes tilføjer den nye funktioner, som eksempelvis et QWERTY-tastatur eller ekstra batterilevetid.

Elitepad 900 kan også købes med en dock, som kan få tabletten til at fungere som computer. Elitepad 900 lanceres i januar 2013.