mboost-dp1

Google Inc.

Google er ved at lave Maps app til iOS

- Via NY Times Bits - , indsendt af arne_v

Efter Apple valgte at skrotte Google Maps i deres nyeste udgave af iOS, til trods for de havde et år tilbage af deres aftale med Google, så er kritikken over kvaliteten af Apples Maps app haglet ned. Der er dog håb forude, idet The New York Times erfarer, at Google arbejder på en Maps app.

Oplysningerne stammer fra to personer, der arbejder på projektet, som dog ønsker at forblive anonyme. De fortæller yderligere, at der vil gå nogle måneder endnu, før end programmet er færdigt. Årsagen er, at Google ikke forventede Apple ville droppe deres aftale før tid.

Googles bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør, Eric Schmidt, har tidligere meldt ud, at selvom de kommer med en app til iOS, så er det i sidste ende Apple som afgør, om det kan blive godkendt. Derfor er det fortsat ikke sikkert, at Google Maps vender tilbage som app til platformen.

Facebook

Facebooks børs-eventyr er ramt af søgsmål

- Via CNET News - , indsendt af arne_v

Efter at have ventet længe på, at Facebook blev børsnoteret, valgte mange at investere i det sociale medie, da de endelig gik på børsen tidligere i år. Investeringen har dog siden vist sig at være rigtig dårlig, og det har fået mange til at lægge sag an mod firmaet.

Argumentet er, at Facebook har tilbageholdt informationer om, at de ikke har været klar til at udnytte det mobile marked, hvor flere og flere anvender tjenesten, til at tjene penge.

Det har forårsaget, at aktieværdien siden introduktionen er næsten halveret fra $38, til lige nu over $20.

Der er p.t. meldt om cirka 50 sager mod Facebook, men det forventes at flere vil komme til, hvor disse også vil ramme de banker og investeringsfirmaer, der har anbefalet aktien.

Det første søgsmål så dagens lys allerede få dage efter introduktionen på den amerikanske børs.

NASA

NASA frigiver billede, der viser universet for 13,2 milliarder år siden

- Via NASA - , redigeret af Pernicious

NASA har offentliggjort det dybeste billede af universet nogensinde, eXtreme Deep Field (XDF), som er sammensat af mere end 2.000 billeder taget af Hubble Space Telescope over en periode på mere end 10 år.

Billedet viser samme del af universet, som var centrum i Hubble Ultra Deep Field, der senest blev opdateret i 2009. XDF går dog endnu længere og viser omkring 5.500 galakser i forskellige aldre, farver og former, hvoraf nogle er meget unge, blot 500 millioner år gamle.

Garth Illingworth, Hubble Ultra Deep Field 2009 programme skrev:
The XDF is the deepest image of the sky ever obtained and reveals the faintest and most distant galaxies ever seen. XDF allows us to explore further back in time than ever before.

eXtreme Deep Field viser galakserne i billedet, som de så ud for 13,2 milliarder år siden. Lyset fra galakserne er så svagt, at det ville skulle forstærkes 100 millioner gange, før det menneskelige øje kunne se det. Hubble-teleskopet har sammelagt, fordelt på 2.000 billeder, eksponeret området i 2 millioner sekunder.

Telia

Telia i Sverige dropper ideerne om Skype-gebyr

- Via b.dk - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Telia i Sverige har droppet planerne om at tage et ekstragebyr for brug af VoIP-tjenester så som Skype, men sætter i stedet priserne op for tilkøb af data. Telia Danmark har stadig ingen planer om prisændringer. Det skriver Berlingske.

Prisændringerne skyldes, at teleselskabernes indtjeningsgrundlag, tale, bliver mindre og mindre af den trafik, der sendes gennem deres netværk. I Danmark fortalte Telias chef Lars Nyberg i februar, at 80 % af trafikken i dag kom fra data, mens 80 % af indtjening stadig afhang af tale.

I Sverige har ideen om at indføre gebyrerne ligesom herhjemme skabt stor debat, og det virker altså til, at Telia har fået kolde fødder.

Ulrika Steg, Telia Sverige skrev:
Vi har fået signaler fra kunderne om, at de ønsker at kunne anvende IP-telefoni, og så lader vi det indgå.

De nye prisændringer betyder i stedet at kunder, der køber pakker med ekstra data, vil skulle betale 30 kroner mere end tidligere.

HTC

Rygte: HTC Droid Incredible X bliver Googles “Nexus 5”

- Via Android Guys - , redigeret af OnkelDunkel

Det blev i sidste uge antydet, at Samsung snart var klar med Googles næste såkaldte Nexus-enhed, der efter sigende skulle efterfølge den seneste Galaxy Nexus, men nu tyder nye rygter så på, at dette ikke er tilfældet.

En unavngiven kilde mener således at vide, at HTC’s Droid Incredible X får æren af at være Googles nye flagskib, og at internetgiganten således fortsætter sin ideologi om, at skifte hardware-partner ved hver udgivelse.

Droid Incredible X, der altså angiveligt kommer til at hedde Nexus 5, kommer ifølge kilden med en 5” 1080p-skærm, en Snapdragon S4 Pro processor, et 12 megapixel- og et 2 megapixel kamera, 64 GB intern hukommelse og 2 GB RAM.

Dette er dog som altid blot et rygte, og med de seneste rygter om en Samsung-produceret enhed, og de tidligere rygter om en LG-produceret enhed er det svært at vide hvilken historie, der taler sandt.

Google Inc.

Google Maps tilbyder nu også undervandsbilleder

- Via Slashgear - , redigeret af OnkelDunkel

Internetgiganten Google har udbygget Street View-funktionen i deres kortservice Google Maps således, at tjenesten nu også tilbyder “street view” under havets overflade i udvalgte områder.

Billederne, der ligger til grund for opdateringen, er blevet taget i samarbejde med The Catlin Seaview Survey, der har stået for selve billedtagningen.

Det nye undervandsview er tilgængeligt i områder som ved Great Barrier Reef og Apo Island, og indeholder flotte billeder af såvel koralrev som dyr.

Billederne er blevet taget med et specielt undervandskamera kaldet Seaview SVII, og det har mulighed for at tage 360 graders panoramiske billeder hvert tredje sekund. Kameraet er desuden styret fra en tablet, der ifølge The Catlin Seaview Survey gør det ekstremt nemt at anvende.

Indtil videre er seks lokationer placeret i Australien, Filipinerne og Hawaii blevet kortlagt under projektet.

Googles teaser-video kan ses herunder:


Samsung

Rygte: Samsung udgiver Tizen-baseret Galaxy smartphone

- Via BGR Media - , redigeret af OnkelDunkel

Flere rygter peger i dag på, at sydkoreanske Samsung har planer om at lancere deres næste Galaxy-enhed baseret på styresystemet Tizen, der altså skal erstatte Android for en stund.

Tizen er et open-source Linux-baseret operativsystem, der tidligere er blevet forbundet til Samsung, og rygterne om en Samsung-produceret Tizen-smartphone stammer helt tilbage fra maj.

Rygterne melder i skrivende stund ikke noget om, hvornår den nye Galaxy-enhed angiveligt skulle ramme verdensmarkedet, men siger dog, at Samsung har en plan om, at markedsføre Tizen som en reel modstander til Android, iOS og Windows Phone.

Om der er nogen form for hold i disse rygter vides naturligvis ikke, men det er dog svært at forestille sig, at Samsung reelt vil satse på Tizen frem for Android i fremtiden.

Microsoft

Paul Otellini: Windows 8 udgives med bugs

- Via The Verge - , redigeret af OnkelDunkel

Intels administrerende direktør Paul Otellini holdt for nyligt en privat konference for hans medarbejdere vedrørende samarbejdspartneren Microsofts snarlige lancering af Windows 8, og blandt de mange lovprisende ord fortalte Paul Otellini angiveligt også, at Windows 8 ikke er komplet ved udgivelsen, og at Microsoft sandsynligvis vil komme med et par essentielle opdateringer indenfor de første par måneder efter frigivelsen.

Intel har gennem udviklingen af Windows 8 arbejdet tæt sammen med Microsoft, og derfor bærer Paul Otellinis ord også en del vægt vedrørende dette emne. Hvad Paul Otellini mere specifikt har sagt melder historien dog ikke noget om.

Paul Otellini understregede angiveligt ved samme lejlighed, at Microsofts valg om at frigive styresystemet og efterfølgende opdatere det er et godt valg, og at det tillader Microsoft at modtage mere feedback til at basere deres opdateringer på.

De omtalte opdateringer kommer efter alt at dømme over Windows Update, hvorfor den almene bruger sandsynligvis aldrig kommer til at opleve de omtalte bugs, som ethvert nyt styresystem indeholder.

Hitachi

Hitachi annoncerer metode til at gemme data i kvartsglas

- Via Adelaidenow - , redigeret af Pernicious

Japanske Hitachi har opdaget en måde, som kan bruges til at gemme digitale data på kvartsglas. Glasset er ekstremt hårdført, og kan derfor potentielt gemme på dataene i en uendelighed, med mindre det knækkes.

Kazuyoshi Torii, Hitachi skrev:
The volume of data being created every day is exploding, but in terms of keeping it for later generations, we haven’t necessarily improved since the days we inscribed things on stones.

Metoden benytter laser til at lave små prikker i tynde skiver af kvartsglas, så man dermed får gemt data i binær form. Dataene kan derefter læses med et normalt optisk mikroskop.

Den nuværende prototype af metoden kan lagre omkring 40 MB data på 4 lag af glas hver på knap 6,5 kvadratcentimer. Det er omtrent samme datatæthed som man finder på en normal CD. Forskerne bag metoden mener dog ikke, at det burde være noget problem at tilføje flere lag.

Glasset tager ikke skade af vand, en række forskellige kemikalier og radiobølger, og kan klare meget høje temperaturer før det går i stykker.

Hitachi har ikke besluttet, hvordan metoden skal tages i praktisk brug, men de udtaler, at de til at starte med kunne bruge metoden for regeringer, museer og religiøse organisationer.

Samsung

Flere af Samsungs Android-enheder er sårbare over for remote wipe

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Ved sikkerhedskonferencen Ekoparty har en forsker vist, at ondsindede hjemmesider med et enkelt stykke kode kan tvinge en række af Samsungs Android-enheder til at gendanne til fabriksindstillinger, uden at advare brugeren. SIM-kortet kan også ødelægges i samme angreb.

Sårbarheden udnytter USSD-koder, som normalt bruges til at kommunikere med teleudbydere. Problemet rammer kun Android-enheder, der benytter Samsungs TouchWiz-interface og standardbrowser. TouchWiz bryder nemlig med Androids standardindstilling om kun at indtaste USSD-koden på opkaldsskærmen, og ringer også op til koden, som dermed eksekveres.

Brugere kan snydes til at besøge de ondsindede hjemmesider ved at klikke på et forkert link, scanne en QR-kode, eller scanne et NFC-tag, der inderholder et link til siden. Efter brugeren har besøgt hjemmesiden, er det umuligt at annullere gendannelsen af fabriksindstillingerne, også selvom der vises en tilbageknap.

Sårbarheden rammer Galaxy S III, Galaxy S II, Galaxy Beam, S Advance og Galaxy Ace. Nogle brugere af disse enheder melder dog om, at de ikke er berørt af problemet.

Du kan se konferencepræsentationen af problemet nedenunder. Selve angrebet vises omkring 10:20.

Opdatering: Samsung har for nyligt meldt ud, at firmaet allerede har ordnet problemet via en sikkerhedsopdatering, og anbefaler Galaxy S III-ejere at opdatere deres enhed.