mboost-dp1

Microsoft Corporation

Microsoft: “Do Not Track” bliver standard i IE 10

- Via WSJ Blog - , redigeret af Pernicious

Microsoft har gennem længere tid ladet det være bredt kendt, at firmaets endelige version af deres populære browser, Internet Explorer, vil have “Do Not Track” som standard. Denne vision har mødt megen modstand fra reklamefirmaer, der lever godt på at spore folks internet-brug, men på trods af reklamebranchens modtand ser visionen nu ud til at blive en realitet.

Den kommende version af Microsofts browser, Internet Explorer 10, har nemlig ifølge Redmond-firmaet “Do Not Track” som standard, og Internet Explorer følger derved i fodsporene på browsere som Mozillas Firefox, der har en lignende indstilling som standard.

Reklameindustiren ser dog ikke ud til at give op uden kamp, eftersom en ændring som denne i en af verdens mest anvendte browsere ville fjerne grundlaget for mange firmaers eksistens, og The Digital Advertising Aliance (DAA) har da også anklaget Microsoft for at bryde tidligere aftaler ved at lade “Do Not Track” være standard.

Microsoft selv tager dog anklagerne med et gran salt, og firmaets privatlivsansvarlige, Brendan Lynch, sagde således:

Microsoft Chief Privacy Officer Brendan Lynch skrev:
In a world where consumers live a large part of their lives online, it is critical that we build trust that their personal information will be treated with respect, and that they will be given a choice to have their information used for unexpected purposes…While there is still work to do in agreeing on an industry-wide definition of DNT, we believe turning on Do Not Track by default in IE10 on Windows 8 is an important step in this process of establishing privacy by default, putting consumers in control and building trust online.

Flickr - remon.rijper

USA og Israel stod bag Stuxnet

- Via New York Times - , redigeret af Pernicious

Ifølge både amerikanske, europæiske og israelske kilder, som den amerikanske avis New York Times (NYT) har været i kontakt med, blev Stuxnet-ormen udviklet af USA efter godkendelse fra præsident Barack Obama.

Ormen blev første gang opdaget i sommeren 2010, og var særligt målrettet Siemens-udstyr brugt af Irans atomprogram. Spredningen skete på grund af en fejl i koden, som gjorde, at ormen inficerede en iransk atomingeniørs bærbare computer, da han satte den til Siemens-udstyret. Da han senere forbandt den bærbare computer til internettet, var skaden sket, og Stuxnet blev hurtigt opdaget.

Ifølge artiklen fra NYT overvejede Obama og hans rådgivere at stoppe angrebet, da Stuxnet blev opdaget, men man besluttede alligevel at fortsætte. To uger efter denne beslutning blev 1.000 af Irans 5.000 urancentrifuger stoppet af en ny version af ormen.

Michael V. Hayden, tidligere chef for CIA skrev:
Previous cyberattacks had effects limited to other computers. This is the first attack of a major nature in which a cyberattack was used to effect physical destruction. Somebody crossed the Rubicon.

Strategien om cyber-krig mod Irans uranberigning blev startet af den tidligere præsident George W. Bush tilbage i 2006 under kodenavnet Olympic Games, og da Obama kom til magten, besluttede han at intensivere udviklingen efter opfordringer fra Bush.

Stuxnet blev udviklet af NSA i samarbejde med en hemmelig israelsk arbejdsgruppe, som angiveligt var respekteret for sine medlemmers cyber-færdigheder. Da den var færdig blev den spredt via spioner og ansatte, der ikke var klar over, hvad der skete.

Microsoft Corporation

Microsoft tilbyder Windows 8 til nye pc-købere for $14,99

- Via Windows Upgrade Offer - , redigeret af Pernicious

Microsoft har offentliggjort et program, der skal give kunder, der køber nye computere inden udgivelsen af Windows 8, mulighed for at opgradere til det kommende operativsystem for $14,99, hvilket svarer til knap 90 kroner.

Tilbudet gælder alle, der køber en kvalificeret Windows 7-pc mellem den 2. juni i år og frem til den 31. januar 2013. En kvalificeret pc er en ny pc, der kommer med et OEM-gyldighedscertifikat samt produktnøgle til en af Windows 7-udgaverne Home Basic, Home Premium, Professional eller Ultimate.

Hvis man tager imod tilbudet inden den 28. februar 2013 vil alle kunder af en sådan pc kunne få en opgradering til Windows 8 Pro for $14,99, ved at registrere sig på windowsupgradeoffer.com. Opgraderingen består af en download, men mod en merbetaling får man også en opgraderings-dvd med i købet.

Opgraderingen vil kunne downloades fra den dag, Windows 8 udkommer, hvilket ventes at blive en gang sidst i oktober.

Flickr - mohdrais

ETSI godkender Apples foreslåede nano-SIM-standard

- Via ETSI - , redigeret af Pernicious

European Telecommunications Standards Institute (ETSI) har på et møde i Japan endeligt valgt Apples forslag til den kommende nano-SIM-standard.

Valget stod imellem Apples forslag, som var støttet af de fleste europæiske teleudbydere, og et konkurrerende forslag fra Nokia, Motorola og Research in Motion (RIM).

Den valgte standard er nu officielt kendt som den fjerde formfaktor (4FF), og vil resultere i SIM-kort, der er 40 % mindre end de nuværende micro-SIM-kort. Størrelsen bliver mere præcist 12,3 mm gange 8,8 mm med en tykkelse på 0,67 mm.

Nokia fortæller, at deres oprindelige bekymringer om, at Apples forslag ville betyde, at Apple ville sikre sig de meget lukrative patenter til standarden, er blevet løst af ETSI. Alligevel mener de, at det er den teknisk dårligere af de to muligheder, som er blevet valgt.

Nokia skrev:
Nokia continues to believe that the selected nano-SIM proposal is technically inferior and not suitable for a number of applications, but the ETSI Smart Card Platform Technical Committee has now made its decision. Nokia believes that the existing micro-SIM (3FF) will continue to be a preferred option for many manufacturers and devices and so ultimately the market will decide whether 4FF is widely adopted.

Eftersom bekymringerne om patentproblemer er blevet løst, lover Nokia også, at de ikke længere har noget imod at licensere nødvendige patenter under en FRAND-licens, når de nye SIM-kort skal udvikles.

Skyline

Skyline får 1 måned mere

- Via Skyline - , redigeret af Pernicious

Det konkursramte Skyline har fået forlænget oppetiden med knap en måned for at give kunderne tid til at finde alternative internetudbydere. En række af de store tele- og internetudbydere samt Erhvervsstyrelsen har sammen udarbejdet en løsning, der gør det muligt.

Dermed har Skyline-kunderne frem til 30/6 til at finde en anden internetudbyder, og de står dermed ikke fra den ene dag til den anden uden internetforbindelse. Der er dog ingen support eller personale til at håndtere nedbrud, i tilfælde af at der skulle være behov herfor.

Aftalen glæder erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Ole Sohn, Erhvervs- og vækstminister skrev:
Jeg er rigtig glad for, at vi i 11. time har fundet en løsning, hvor vi sammen med telebranchen undgår, at en stor gruppe virksomheder og danskere lige pludselig står uden adgang til internettet. Og jeg vil gerne kvittere for, at branchen gik positivt ind i sagen, før det var for sent.

newz.dk

Google løfter sløret for enkelte top-level-domæne-ansøgninger

- Via Google Blog - , redigeret af Net_Srak

Google har i et blogindlæg løftet sløret for enkelte af de top-level-domæner, de har ansøgt om ved ICANN, nemlig “.google”, “.docs”, “.youtube” og “.lol”.

Vint Cerf fortæller på vegne af søgemaskinen, at domænerne man har ansøgt om, generelt passer ind i fire kategorier: Firmaets varemærker, herunder “.google”, firmaets kernetjenester, herunder “.docs”, domæner, der kan forbedre brugsoplevelsen, herunder “.youtube”, og domæner, som Google mener har interessant og kreativt potentiale, herunder “.lol”.

Vint Cert, Google skrev:
By opening up more choices for Internet domain names, we hope people will find options for more diverse—and perhaps shorter—signposts in cyberspace.

En kilde tæt på Google fortæller, at internetgiganten i alt har ansøgt om mere end 50 top-level-domæner. Hver af disse ansøgninger har haft en pris på $185.000, og derudover koster hvert top-level-domæne $25.000 årligt, hvis det implementeres.

Flickr - write_adam

Mælkevejen støder sammen med Andromeda-galaksen om fire milliarder år

- Via MSNBC News - , redigeret af Pernicious

Det amerikanske rumagentur NASA har regnet ud, at vores galakse Mælkevejen om fire milliarder år vil støde sammen med Andromeda-galaksen.

Sammenstødet vil over en periode på to milliarder år føre til en form for hybridgalakse, som sandsynligvis vil blive ellipseformet, og ikke vil rotere. Solen vil blive kastet længere væk fra hvad der indtil da har været Mælkevejens centrum, men det ser ud til, at sammensmeltningen vil lade Jorden forblive uforstyrret; i hvert fald er det meget usandsynligt, at en stjerne vil komme tæt nok på vores solsystem til at ændre på planeternes baner.

De to galakser, som er på vej imod hinanden med en hastighed på godt 400.000 km/t, har en afstand på cirka 2,5 millioner lysår imellem dem. Efterhånden som galakserne nærmer sig hinanden, og dermed trækker i hinanden via tyngdekraften, vil hastigheden nå op imod 2.000.000 km/t.

Google

Dommer i Android-sag: API’er kan ikke ophavsretsbeskyttes

- Via CNN Money - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Dommeren i retssagen mellem Oracle og Google har nu taget stilling til, om en API kan beskyttes af ophavsret, og svaret er nej. Den dom er et stort tab for Oracle, da det tidligere er blevet slået fast, at Google heller ikke har brudt firmaets patenter.

Dommen betyder, at det kun selve koden, og altså ikke hvordan den bruges, som kan beskyttes. API’er repræsenterer sådanne brugsinstruktioner, og kan derfor heller ikke beskyttes.

Dommer William Alsup skrev:
So long as the specific code used to implement a method is different, anyone is free under the Copyright Act to write his or her own code to carry out exactly the same function or specification of any methods used in the Java API.

3 % af koden mellem Androids og Javas API’er er identisk, herunder navne på enkelte classes, metoder og pakker. Dommer Alsup bemærker dog, at det er et krav i Java for eksempel at starte med at skrive “package java.lang”, hvorfor duplikering ikke kan undgås.

Alsup sammenligner API’erne med et bibliotek, hvor hver pakke er en bogreol, hver class er en bog på denne reol, og hver metode er et kapitel i en sådan bog. Han mener, at Androids og Javas biblioteker er organiseret nogenlunde på samme måde, men at alle Androids kapitler er skrevet om i forhold til Javas. At for eksempel header-filer er identiske er et krav, for at de kan bruges til en given funktion.

Oracle har allerede sagt, at de vil anke dommen.

Microsoft Corporation

Windows 8 Release Preview er nu tilgængeligt

- Via Building Windows 8 - , redigeret af Pernicious

Microsoft har frigivet deres Release Preview af Windows 8, som alle nu kan hente og prøve. Det bliver den sidste udgave af styresystemet, som offentliggøres inden den færdige udgave sættes til salg.

Samtidig fortæller firmaet, at planen stadigvæk er at frigive Windows 8 samt ARM-versionen Windows RT inden for cirka to måneder.

Steven Sinofsky, Microsoft skrev:
If the feedback and telemetry on Windows 8 and Windows RT match our expectations, then we will enter the final phases of the RTM process in about 2 months. If we are successful in that, then we are tracking to our shared goal of having PCs with Windows 8 and Windows RT available for the holidays.

Indtil man er klar med den færdige RTM-version af Windows 8, vil holdet bag fortsætte med at rette og tilpasse styresystemet, hvorfor det nyudgivne Release Preview altså ikke indeholder alle funktionerne, som den færdige udgave vil byde på.

Opdatering: Windowsguruen Paul Thurrott har lavet en oversigt over forskellene mellem Consumer Preview og Release Preview.

Google Inc.

RIAA: Google gør ikke nok imod links til piratkopier

- Via Computerworld - , redigeret af Pernicious

Recording Industry Association of America (RIAA) har kritiseret Google for ikke at være gode nok til at fjerne links til piratkopieret musik og andre sider, som bryder ophavsretten fra sine søgeresultater.

Kritiken er kommet, efter Google for nyligt offentliggjorde sin Transparency Report, der blandt andet går i detaljer med ophavsretsholdernes krav til at få fjernet links fra søgemaskinen.

Brad Buckles fra RIAA mener nemlig, at rapporten er vildledende, da Google efter hans mening med vilje dirigerer brugere hen på hjemmesider, der bryder ophavsretten.

Brad Buckles, RIAA skrev:
If Google truly doesn’t want its search results directing people to materials that violate copyright laws, more more should be done to address this problem.

Buckles fortæller blandt andet, at Google ikke gør noget for at forhindre indekseringen af nye links til materiale, der allerede er blevet fjernet en gang før, og at søgefirmaet har sat en begrænsning på, hvor mange links man kan kræve at få fjernet om dagen.

En kilde fra Google mener at RIAAs klager er underlige, da Microsoft ifølge firmaets Transparency Report uden problemer har kunnet fjerne 10 gange så mange links som RIAA.