mboost-dp1

Dell

Mindst 2000 stillinger nedlægges efter Dell-EMC sammenlægning

-

I slutningen af sidste uge blev de to globale it-virksomheder Dell og EMC fusioneret og skabte dermed verdens største privatejede it-virksomhed.

I denne uge begynder fyringerne så. Dell planlægger at fyre mellem 2000 og 3000 ansatte primært i USA. Fyringerne vil ifølge Bloomberg træde i kraft i år. Der er tale om stillinger indenfor administration, logistik og marketing. Samlet set har Dell efter sammenlægningen 140.000 ansatte på verdensplan.

Planen er, at Dell skal spare cirka 11 milliarder kroner i det første halvandet år efter sammenlægningen.

Der er ifølge Computerworld på kort sigt ingen planer om fyringer i den danske organisation af Dell.

Dell, der er bedst kendt som en af verdens største producenter af PC’er, laptops og servere, har betalt omkring 440 milliarder kroner (67 milliarder dollars) for EMC, der fokuserer på markedet for informationshåndtering, herunder storage, cloud, big data og konvergeret infrastruktur.

Folketinget.dk

EU-bud på roamingregler ikke godt nok

-

EU-Kommissionsformand Jean-Claude Juncker har afvist et forslag fra EU-Kommissionen om at begrænse gratis roaming i EU til maksimalt 90 dage.

‘Præsidenten har hørt og læst den feedback, som vi har modtaget fra forbruger-organisationer, parlamentarikere, stakeholdere og andre, og forslaget er efter hans mening ikke fyldestgørende,’ siger talsperson Alexander Winterstein ifølge Computerworlds nyhedsbureau.

Næste sommer fjerner EU teleselskabernes mulighed for at opkræve roamingafgifter, og her var det, Kommissionen ville have sat en maksimal grænse på 90 dage om året, før man som forbruger igen kunne blive mødt af roamingafgifter. Dertil skulle man som forbruger også logge på sit teleselskabs hjemlige netværk mindst én gang hver 30. dag.

Kritikere af den fri roaming mener, forbrugere vil flokkes om lande, hvor mobilabonnementer er billigst, for derefter frit at bruge abonnementet i andre lande, hvor prisen er højere.

huawei

6000 smartphones kan lægge 911 ned

-

Ny research viser, at det vil kræve 6000 smartphones for at gennemføre et vellykket DDoS-angreb – eller TDoS – på en af USAs staters 911 – landets udgave af alarmcentralen 112.

Forskerne bag den videnskabelige artikel forklarer, hvordan den mængde enheder kan skaffes via installation af malware eller køb af enheder specifik til opgaven. Sidstnævnte vil koste omkring 100.000 dollars, som de konkluderer er en lav pris, hvis det er et statsstøttet angreb.

Skulle angrebet skaleres op på nationalt niveau, ville det kræve et botnet af 200.000 enheder. Her vil prisen for køb af enheder være omkring 3,4 millioner dollars.

Et DDoS-angreb på 911 er muligt, fordi teleudbyderen videresender disse opkald til et nærtliggende ‘Public Safety Answering Point’ (PSAP) uden verifikation af opkalderens identitet eller andet. Dermed kan man med skræddersyede identiteter på telefonerne målrette videresendelsen af opkald til specifikke PSAP centre – noget der er døbt ‘Telephony Denial of Service attack’ eller TDoS.

hvis et TDoS sættes i gang, mens en regional eller national nødssituation finder sted, vil effektiviteten være større.

Apple Inc.

Apples bilprojekt tager ny drejning

-

Det er ikke klart, hvor Apples offentligt kendte hemmelighed – bilprojektet ‘Titan’ – er på vej hen. Men flere medarbejdere inklusiv ledende er sagt op, og Apples er i gang med at gentænkte projektet, skriver Financial Times.

Arbejdet med at udvikle en selvkørende bil er aldrig blevet bekræftet af Apple, mens ansættelser og jobopslag flere gange har peget på, at selskabet har et bilprojekt.

Bloomberg skrev i juli, at Apple på kort sigt vil koncentrere Titan omkring underliggende teknologier til bilproduktionen – f.eks. software til styring af bilen – og derved lade døren stå åben overfor samarbejder med bilproducenter.

Facebook

Facebook inkluderer en ‘køb nu’ knap i Messenger

-

Virksomheder får nye muligheder for at kommunikere med potentielle kunder i Messenger appen. I april fik virksomheder mulighed for at bruge chatbots til AI-understøttede svar på kunders spørgsmål. Man var stadig nødt til at forlade appen for at foretage et køb, men det skridt kan nu også klares i Facebooks besked-app.

Funktionen er endnu kun i lukket beta, men med den nye ‘Buy now’-knap, kan betaling gennemføres i selve Messenger appen. Facebook regner med at rulle funktionen bredere ud i år.

Der bliver mulighed for at betale gennem Paypal eller Stripe, og de finansielle informationer er ifølge en blogpost fra Facebook ‘krypteret med i samme grad som hos banker’.

Selskaber får også mulighed for at integrere betalingen i deres egen checkout-side med Webview og Messenger extensions.

Samtidigt ruller Facebook reklamer ud i brugernes nyhedsfeed, hvor målet er at lokke brugerne over i Messenger til en ‘snak’ med et selskabs chatbot. Ifølge Facebook har selskaber indtil nu udviklet flere end 30.000 bots til Messenger.

SXC - gusmolina

Formodede vDOS-bagmænd anholdt

-

To unge israelske mænd er efter et tip fra FBI blevet anholdt mistænkt for at være folkene bag DDoS-on-demand tjenesten vDOS.

Dette sker efter en sikkerhedsblogger offentliggjorde en hacket database fra tjenesten.

Der er indbetalt over 600.000 dollars til vDOS for i løbet af de seneste to år at udføre omkring 150.000 DDoS-angreb. Det er blandt andet gået ud over spilsitet GoodGame.co.uk og anti-DDoS-sitet Zare.com.

Sikkerhedsbloggeren, der offentliggjorde førnævnte database, har også fået vDOS’ kærlighed at føle, kort før tjenesten lukkede ned fredag.

De to israelske mænd har ikke været alt for grundige med sikkerheden. Kundesupporten for vDOS var sat op til at sende en SMS til et telefonnummer, som den ene mand havde brugt til at registrere et domæne tilknyttet tjenesten. Den anden mand blev på hans Facebookside flere gange kaldt ved sit hackernavn – AppleJ4ck – og diskuterede åbent DDoS-aktiviteter.

Tesla Motors, Inc.

Teslas autopilot får større update

-

Version 8 af softwaren til Teslas elbiler inkluderer store opdateringer til systemets Autopilot, der er tilgængelig på modellerne S og X nyere end septeber 2014.

Autopilot gør brug af kameraer, sonar og radar som sensorer for at kunne navigere i trafikken. Med opdateringen får radaren i bilens kofanger en større betydning for navigationen.

Denne type systemer bruger oftest data fra én type sensor til at validere dataen fra en anden type sensor. Men Tesla påstår, at Autopilot nu vil kunne trække så meget data fra radaren alene, at den ikke bliver lige så afhængig af de andre typer af sensorer. Til gengæld vil systemet gøre brug af andre Teslaers data i de løbende beregninger.

Selskabets CEO, Elon Musk, udtaler til Cnet, at systemet vil kunne klare styringen alene inklusiv det at bremse korrekt op, når noget uventet indfinder sig på vejen – så længe det, der måske har bevæget sig ud på vejen, ikke er stort og pelset. Mere konkret skulle styringen af bremsen virke fint, hvis der er tale om en elg, mens et lille rådyr kan være svært at opfange korrekt.

Autopilot har været kritiseret siden 30. juni, hvor det kom frem, at en Model S med Autopilot slået til var kørt ind i anhængeren på en traktor, der kørte ud foan Teslaen. Hverken fører eller Autopilot havde reagerer på den svingende traktor. Føreren af bilen mistede livet.

belkin

Belkin klar med ‘redning’ til iPhone 7

-

Det gammelkendte jackstik til hovedtelefoner er som nævnt i går ikke til stede på Apples nye iPhone 7 og 7 Plus.

Hvis man ikke er klar – eller har råd til – at tage springet over i trådløse AirPods men i stedet stadig vil bruge hovedtelefoner med kabel, kan der opstå problemer, når telefonen skal lades.

Strømforsyning og hovedtelefoner skal i så fald kæmpe om den samme Lightningport.

Det har Belkin en løsning på. Selskabet er 10. oktober klar med en adapter, som giver mulighed for at lytte til musik og lade op på samme tid. Løsningen er enkel, men det er altså ikke Apple selv, der er først med en sådan adapter.

Den amerikanske vejledende pris bliver 40 dollars.

Hewlett-Packard

Britiske Micro Focus betaler 58 mia. kr. for dele af Hewlett-Packard Enterprise

- , indsendt af arne_v

Der har i et stykke tid cirkuleret rygter om et salg af softwaredelen af Hewlett-Packard Enterprise (HPE), og for en uge siden, blev rygterne mere konkrete. Nu er salget en realitet. Køberne er det britiske selskab Micro Focus, der i bytte sender hvad der svarer til 58 milliarder kroner i retning af HPE.

Software-divisionen blev ikke set som en af HPEs kerneaktiviteter, og selskabet vil nu fokusere på erhvervslivet, servere, storage og netværk.

Micro Focus ejer allerede Linux-selskabet SUSE, og med den nye tilføjelse bliver selskabet et af de største såkaldte ‘pure play’ softwareselskaber på markedet.

Salget inkluderer en række softwareselskaber herunder resterne af Autonomy, som Hewlett-Packard opkøbte i 2011 for cirka 10.3 milliarder dollars – eller omkring 60 milliarder kroner.

AMD

AMD klar med syvende generation A-serie CPU

-

A12 – den syvende generation i ‘A’ CPU-serien fra AMD har nu fundet vej til desktopmaskiner fra Lenovo og HP.

CPU’en har fire Excavator-kerner og altså ikke de Zen-kerner, som AMD ellers har brugt en del kræfter på at fortælle om på det seneste.

Ifølge AMD vil 35- og 65-watts processorerne, som de selv mener vil passe til mainstream.brug og esport, give samme hastighed, som før har krævet 90 watt.

A12-9800 skulle ved en generel benchmarktest (PCMark) være lige så hurtig som Intels Core i5-6500 og cirka dobbelt så hurtig til grafik (3DMark), hvis man kan nøjes med integreret grafikhåndtering.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.