mboost-dp1

Darpa

DARPA vil udvikle software som kan opdatere sig selv

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak

DARPA har planer om at udvikle software, der ikke skal opdateres eller på anden måde bliver uddateret. Dette er projekt BRASS, der står for “Building Resource Adaptive Software Systems”, der løber over 4 år.

Ifølge projektbeskrivelsen skal projektet udvikle nye metoder og softwaredesign, der kan overleve fysiske og logiske ændringer i dets miljø.

BRASS skrev:
The goal of the Building Resource Adaptive Software Systems program (BRASS) is to realize foundational advances in the design and implementation of long-lived, survivable and complex software systems that are robust to changes in the physical and logical resources provided by their ecosystem.

Suresh Jagannathan, der er projektleder hos DARPA, udtaler, at selvom teknologien udvikler sig, vil tilsvarende ændringer i libraries, module og formater ikke blive opdateret. Derfor er der et behov for software, der kan opdatere sig selv.

Nokia

Nokia køber Alcatel-Lucent for 116 milliarder kroner

- Via Ars Technica - , redigeret af Pernicious

Finske Nokia og franske Alcatel-Lucent bliver nu til Nokia Corporation, i forbindelse med, at Nokia smider 116,5 milliarder kroner på bordet i form af aktier, for at overtage det franske telekommunikationsselskab.

Begge firmaer leverer udstyr og tjenester til telekommunikationsmarkedet og forventer en stor synergi i forbindelse med opkøbet.

Nokia skrev:
Alcatel-Lucent and Nokia have highly complementary portfolios and geographies, with particular strength in the United States, China, Europe and Asia-Pacific. They will also bring together the best of fixed and mobile broadband, IP routing, core networks, cloud applications and services.

Målet med opkøbet er blandt andet, at stå stærkere over for de to store konkurrenter Huawei og Ericsson. Et af midlerne til dette bliver de 40.000 personer, Nokia Corporation får inden for udvikling og forskning, heriblandt forskere fra Bell Labs, der hører under Alcatel-Lucent.

Handlen skal nu godkendes af aktionærer og myndigheder, før den er gennemført.

ESO

Smartphones kan lede efter kosmisk stråling

- Via Space io9 -

Partikelfysik er normalt ikke det man forbinder med en smartphone, men med en ny app, der fortsat er i beta-stadiet, så er det muligt at indgå i et netværk, til detektering af stråling fra rummet.

Ved at udnytte CMOS-sensoren, der sidder i alle smartphones bag kameralinsen, så er det muligt at detektere resultatet af højenergi-stråling, der rammer Jordens atmosfære.

Idéen er udtænkt af en gruppe af astrofysikere fra University of California, der gerne vil registrere de kraftigste partikler, der rammer Jorden. For at kunne gøre dette, er det nødvendigt med et meget stort netværk af detektorer, og det er her smartphone-app’en kommer ind.

Projektet går under navnet CRAYFIS (Cosmic RAYs Found In Smartphones) og har allerede fået en række betatestere. Ønsker man at bidrage til forsøget, så kan det gøres på projektets hjemmeside. Her kan man også se, at der fra Danmark har været leveret 13 timers eksponering.

Du kan se en video herunder, der forklarer nærmere om projektet.

Microsoft

Næste Windowsopdatering efter Windows 10 bliver Redstone

- Via Neowin.net - , indsendt af thimon

Windows 10 er sat til at komme til sommer, hvorfor funktionaliteten nu er blevet låst fast og der primært arbejdes på at rette fejl inden udgivelsen. Funktioner der ikke nåede at komme med i denne omgang, bliver udskudt til næste opdatering, der i følge flere kilder, har kodenavnet Redstone.

Navnet Redstone stammer fra det populære Minecraft, et spil Microsoft købte i forbindelse med overtagelsen af firmaet Mojang sidste år. Microsoft bruger allerede navne fra spil til andre produkter, hvor navnene til den personlige assistent Cortana, og Microsoft’s nye browser Spartan kommer fra Halo.

Microsoft har før udtalt, at de med Windows 10 vil komme med hyppigere opdateringer til operativsystemet. Redstone forventes at komme i to tempi, med en første frigivelse i juni 2016 og en lidt senere i oktober samme år.

Intel

Intel vil have RealSense kamera i smartphones

- Via Computerworld -

Intel har i et stykke tid haft teknologien RealSense, der er en 3D-kamerateknologi, der tillader registrering af bevægelser på samme måde som det er kendt fra eksempelvis Microsoft’s Kinect.

Intel har indtil nu haft tablets og pc’er som målgruppe for RealSense teknologien, men har nu fået reduceret størrelsen så meget, at det også kan indbygges i en smartphone.

Intel’s administrerende direktør Brian Krzanich, fremviste i Shenzhen, Kina, en prototype af en 6″ smartphone med indbygget RealSense kamera. Det er ikke tilfældigt at Intel valgte Shenzhen til sin offentliggørelse, da mange af Kina’s producenter af tablets og smartphones ligger i dette område.

Intel forventer at teknologien vil være tilgængelig i løbet af i år.

Caltech

LIDAR 3D skanner kan blive almindelig i smartphones

- Via CalTech -

For at kunne lave et 3D-print af et objekt, skal man have dens dimensioner i 3D. Inden for en nær fremtid, kan det blive muligt at skaffe disse oplysninger via sin smartphones kamera, ved brug af ny kamerachip udviklet af Caltech i USA.

Caltech har udviklet en lille chip med en såkaldt nanophotonic coherent imager (NCI), der kun er en kvadratmillimeter i størrelse og dermed nemt kan indbygges i en smartphone eller tablet.

Caltech’s NCI enhed bruger en række af LIDAR kilder, der er en sammentrækning af ordene light og radar, til at skanne objekter med laserlys. Sensorer opfanger sammenhænge i bølgelængderne der reflekteres, til at aflæse dybdeinformation, der er præcis ned til en mikron, målt fra en afstand af 50 cm.

Den nuværende NCI skanner er kun på 16 pixels og kan kun klare højere opløsninger ved fysisk at flytte sensoren. Koncept er dog nemt at skalere, så forskerne ser en stor fremtid i, at teknologien kan komme ud til forbrugerne.

Ali Hajimiri, Caltech skrev:
The small size and high quality of this new chip-based imager will result in significant cost reductions, which will enable thousands of new uses for such systems by incorporating them into personal devices such as smartphones

NASA

Opportunity sætter marathonrekord

- Via NASA - Mars - , redigeret af Net_Srak

Mars-roveren Opportunity har nu kørt en distance der svarer til et Marathon (42,195 km). Tiden blev på 11 år og 2 måneder. Det er også det første køretøj som har kørt marathondistancen udenfor Jorden.

Samtidigt har Mars-roveren også haft hukommelsesproblemer. I september 2014 startede problemerne, og efter et par formatteringer, uden resultat,
besluttede NASA, at skærme af for den pulje af flashhukommelse, ud af 7, som gav problemerne. Dette var kun muligt igennem en softwareopdatering.

Den 24. februar var en ny software klar til marsroveren, som nu er oppe på version R9.4. Efter opgraderingen meldte de grønt lys,
selvom de kun kørte på roverens RAM indtil endnu en komplet formattering kunne udføres.

Efterfølgende den 18. marts, valgte teamet at formattere hele hukommelsen, uden brug af den fejlede pulje, hvilket til slut giver 32 MB mindre hukommelse, så den samlet kapacitet bliver 192 MB.

Roveren er nu tilbage på sporet og bruger igen sin flash-hukommelse uden problemer.

Flickr - o2ma

Ejer af ‘revenge porn’ hjemmeside får 18 års fængsel

- Via BBC.com -

Ejeren af ‘revenge porn’ siden ugotposted.com, Kevin Bollaert fra San Diego i USA, har fået sin dom for 21 sager af ID-tyveri og 6 sager af afpresning.

Revenge porn er en betegnelse, der bruges om seksuelle billeder lagt frit tilgængeligt på nettet af tidligere partnere, der vil have hævn efter at have brudt op. Det er typisk mænd, der sender billeder ind af deres tidligere partnere.

Bollaert’s hjemmeside havde godt 10.000 af den slags billeder liggende og krævede op til 350 dollars for at få dem fjernet igen. Det menes at Bollaert har tjent mindst 30.000 dollars på sin hjemmeside.

Udover dommen på 18 års fængsel, skal Bollaert også betale en bøde på 10.000 dollars og 15.000 dollars i erstatning til ofrene.

Microsoft Corporation

Microsoft laver ny navnestandard for Windows programmer

- Via Ars Technica - , indsendt af thimon

Da Microsoft introducerede Windows 8, var det med en ny brugergrænseflade, der først gik under navnet Metro UI. Programmer beregnet til at køre under Metro, uanset hvilken type enhed Metro blev afviklet på, blev kaldt Metro apps, men da Microsoft måtte skifte navn på grund af problemer med rettigheder til navnet Metro, blev programmerne kaldet Windows 8 style.

Efterfølgende skiftede Microsoft navnet til Modern UI apps for senere at skifte navn igen til Windows Store apps og derefter til Universal apps. Nu er navnet så skiftet igen, således er Universal apps nu blevet til Windows apps.

Windows apps vil de fleste nok forbinde med de programmer man altid har kørt i sin Windows desktop, men disse programmer hedder nu Windows desktop applications og skal altså ikke forveksles med Windows apps.

University of Ulm

Grafen laver “is” ved stuetemperatur

- Via Ars Technica - , indsendt af thimon

Vand kan have en række egenskaber, der bestemmes af faktorer som temperatur, tryk eller mængden af vand tilstede.

Ved at placere vand mellem to lag af grafen, har forskere skabt en ny struktur i vand, der minder om is, men dannes ved stuetemperatur. Is danner en krystalstruktur, der typisk vokser som en tredimensional pyramide. Ved at fange vandet mellem to lag af grafen, dannes en 2D krystalstruktur, hvor hvert vandmolekyle binder sig til fire nabomolekyler i en 90 graders vinkel.

Dette gør, at vandet danner en meget ensartet gitterstruktur, der er meget forskellig fra almindelig is. Opdagelsen kan give indsigt i, hvordan vand opfører sig i forbindelse med hydrofobiske overflader.